Σημαίες Ρωσίας και Βρετανίας

Ρωσία: «Εμπάργκο» εισόδου στην χώρα σε 287 Βρετανούς βουλευτές

Η Ρωσία επέβαλε την Τετάρτη (27/04) προσωπικούς περιορισμούς σε 287 Βρετανούς βουλευτές και τους απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα, κατηγορώντας τους ότι πυροδότησαν «αδικαιολόγητη ρωσοφοβική υστερία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, σύμφωνα με το Reuters, είπε ότι οι κυρώσεις σε μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων έρχονται ως απάντηση στο γεγονός ότι η Βρετανία επέβαλε παρόμοιους περιορισμούς σε 386 μέλη της κάτω βουλής του κοινοβουλίου της στις 11 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι Βρετανοί είχαν ανακοινώσει το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικούς περιορισμούς που αφορούν τους 386 βουλευτές της ρωσικής Δούμας, που ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισθεισών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία.

«Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας επέβαλε σήμερα κυρώσεις εις βάρος 386 βουλευτών της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, για τη στήριξή τους στις ουκρανικές αποσχισθείσες περιοχές του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ», ανέφερε τότε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης:

Κλιμακώνεται η ένταση στην Υπερδνειστερία

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως