{ Τελευταία νέα }

Ρωσία: Διάγγελμα Πούτιν για τον κορωνοϊό: Αργία μέχρι τέλη Απρίλη - Βίντεο


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Ρωσία: Διάγγελμα Πούτιν για τον κορωνοϊό: Αργία μέχρι τέλη Απρίλη - ΒίντεοΔιάγγελμα Πούτιν για τον κορωνοϊό: Αργία μέχρι τέλη Απρίλη

«Εκφράζω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου σε όλους σας χωρίς εξαίρεση, ιδιαίτερα τους εθελοντές, άτομα που φροντίζουν (τους άλλους) και όλους τους πολίτες που αισθάνονται προσωπικά υπεύθυνοι για την καταπολέμηση της επιδημίας και έχουν συμμορφωθεί με συστάσεις των αρχών και των γιατρών», δήλωσε ο Πρόεδρος Πούτιν.
 
Όπως είπε, οι «πληρωμένες διακοπές» θα συνεχιστούν μέχρι τέλη Απρίλη. Τόνισε ότι το διάστημα αυτό θα βοηθήσει τη χώρα να κερδίσει χρόνο, αναφέρει το sputnik.gr.
«Έχω αποφασίσει να επεκτείνω το καθεστώς των μη εργάσιμων ημερών μέχρι το τέλος του μήνα, δηλαδή μέχρι και την 30η Απριλίου. Τονίζω ότι οι μισθοί των εργαζομένων θα διατηρηθούν», δήλωσε ο Πούτιν. Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν αλλάξει η κατάσταση το μέτρο αυτό να μειωθεί ως προς τη διάρκειά του.
«Λαμβάνοντας υπόψιν την εξέλιξη της κατάστασης, θα λάβουμε επιπρόσθετες αποφάσεις. Αν μας το επιτρέψει η κατάσταση, θα προσαρμόσουμε την προαναγγελθείσα περίοδο των υποχρεωτικών μη εργάσιμων ημερών προς την κατεύθυνση της μείωσης», δήλωσε ο πρόεδρος.
Συγκεκριμένα μέτρα στις ρωσικές περιφέρειες
 
«Η κατάσταση αλλάζει και σε διαφορετικές περιοχές, ακόμη και στους δήμους τους, εξελίσσεται με διαφορετικό τρόπο. Εχουμε μια πολύ μεγάλη χώρα με διαφορετική πληθυσμιακή πυκνότητα. Υπάρχουν περιοχές της ομοσπονδίας όπου ο κορονοϊός έχει ήδη αποτελέσει σοβαρή απειλή για τους ανθρώπους, για παράδειγμα, στη Μόσχα, όπου εξακολουθεί να μην είναι δυνατό να αλλάξει η κατάσταση, παρά τα μέτρα που έλαβαν οι ομοσπονδιακές και οι δημοτικές αρχές», ανέφερε ο Πούτιν.
 
Προτεραιότητα η διατήρηση των θέσεων εργασίας
 
«Ενώ εφαρμόζουμε μέτρα για καταπολέμηση της επιδημίας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι εξίσου σημαντικό να διατηρήσουμε τώρα τις θέσεις εργασίας και τα εισοδήματα των πολιτών, μια κοινή προτεραιότητα για την κυβέρνηση, τις περιφέρειες και τις επιχειρήσεις» σημείωσε ο Πρόεδρος.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ