Σ. Δανιηλίδης: Πόσο ακόμη θα παραμένουν ασύλληπτοι οι δράστες της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Σ. Δανιηλίδης: Πόσο ακόμη θα παραμένουν ασύλληπτοι οι δράστες της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Δήλωση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη με αφορμή τη συμπλήρωση ενός μηνός περίπου από τα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Πόσο ακόμη θα παραμένουν ασύλληπτοι οι δράστες της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ;»

Τον έντονο προβληματισμό και τη δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν έχουν εντοπιστεί και δεν έχουν συλληφθεί οι δράστες της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη, ένα μήνα σχεδόν από το θλιβερό γεγονός, εκφράζει με δήλωσή του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, εκφράζοντας ταυτόχρονα τον φόβο του «για επανάληψη τέτοιων περιστατικών που στρέφονται ευθέως κατά της Δημοκρατίας, όσο οι δράστες κυκλοφορούν ασύλληπτοι παρά την επικήρυξή τους από το υπ. Προστασίας του Πολίτη».

Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Τουλάχιστον 5 υπόπτους «δείχνουν» οι κάμερες

«Συμπληρώνεται περίπου ένας μήνας από εκείνη την αποφράδα ημέρα της επίθεσης κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ κ. Δημήτρη Μπουραντώνη, και οι αμετανόητοι δράστες, μέλη οργάνωσης “αντιεξουσιαστών”, φαίνεται να κυκλοφορούν ασύλληπτοι και να παραμένουν ελεύθεροι έτοιμοι να επανέλθουν, όπως δηλώνουν με τις ανακοινώσεις τους. Κι αυτό παρά την επικήρυξή τους από το υπ. Προστασίας του Πολίτη, ενώ η προκαταρκτική εξέταση δεν έχει αποδώσει ακόμη τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, η οποία αρνητική αυτή στασιμότητα προκαλεί έντονο προβληματισμό και δυσφορία», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, και συνεχίζει:

Επικήρυξη 100.000 ευρώ για τους δράστες της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

«Πριν ένα μήνα περίπου το πανελλήνιο σοκαρίστηκε από τη δημοσίευση της φωτογραφίας που απεικόνιζε τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη δεμένο σε μια καρέκλα και με μια πινακίδα στο στήθος του. Ήταν μια εικόνα διαπόμπευσης που προκάλεσε οργή και απέχθεια, και η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα της διαχρονικής και ανεξέλεγκτης εγκληματικής δράσης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα μιας ομάδας ή ομάδων νεαρών που αυτοπροσδιορίζονται ως “αντιεξουσιαστές” και “αντισυστημικοί”.
»Υπό το μανδύα της δήθεν “ιδεολογίας της Αριστεράς” και της “λαϊκής επανάστασης”, αυτοί οι ψευδομαρξιστές και ψευδοαριστεροί, που χρόνια σπέρνουν την καταστροφή στα πανεπιστήμια, στο όνομα της δήθεν “Δημοκρατίας”, της “ελευθερίας του λαού” και των “λαϊκών δικαιωμάτων”, δεν είναι τίποτα άλλο από εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου που έχουν κάνει τον τραμπουκισμό “ιδεολογία” και τρόπο αντίδρασης! Σε τι άραγε; Ιστορικά, επειδή τίποτα δεν προκύπτει με παρθενογένεση, έχει καταγραφεί πως αυτοί οι τραμπούκοι ψευδοεπαναστάτες είναι στην ουσία οι καλύτεροι υπηρέτες του συστήματος που δήθεν καταγγέλλουν και “καταπολεμούν”!!!
»Όμως πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο και ουσιαστικότερο. Είναι η άλλη διάσταση, η άλλη όψη του φασισμού και ναζισμού, που οι εκφραστές και εκπρόσωποί τους θέλουν να επιβάλουν δια της βίας τις “απόψεις” τους, απέχοντας ελάχιστα από τους πρόσφατα καταδικασθέντες για τη δράση τους ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.
»Όσοι βρεθήκαμε σε παρόμοια θέση με αυτή του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ μπορούμε να καταλάβουμε πολύ καλύτερα από τον καθένα τη θέση και τα συναισθήματα του κ. Μπουραντώνη. Χθες θύμα των ψευτοαριστεριστών και ψευτοεπαναστατών τραμπούκων έπεσε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου, προχθές ήταν κάποιος άλλος δημόσιος λειτουργός, και αύριο θα είναι κάποιος άλλος εάν δεν ανακοπεί άμεσα η εγκληματική δράση αυτών των φασιστοειδών που κυκλοφορούν με κουκούλες και οπλισμένοι κάτω από τον μανδύα της όποιας δήθεν επαναστατικής ιδεολογίας.

»Έτσι, με κουκούλες κάποιοι “επαναστάτες” και “αριστεροί συνδικαλιστές” από τον χώρο των εργαζομένων στους δήμους, και όχι μόνο, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου του 2011 εισέβαλαν στα γραφεία της ΚΕΔΕ, πριν καν αρχίσει η συνεδρίαση του Δ.Σ., και απρόκλητα, χωρίς καν να υπάρχει λεκτική αντιπαράθεση, αλλά ούτε και συζήτηση, μου επιτέθηκαν ασκώντας σκληρή σωματική βία σε βάρος μου, που με οδήγησε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” της Αθήνας. Κι αυτό επειδή μία άποψή μου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ερχόταν σε αντίθεση με τα συντεχνιακά τους συμφέροντα. Νωρίτερα, οι ίδιοι τραμπούκοι είχαν επιτεθεί στους πρώην δημάρχους Αθηνών Γιώργο Καμίνη και Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με πέτρες, μπουκάλια, νεράντζια, κ.ά.
»Όπως φαίνεται από τα βίντεο (https://youtu.be/krv-0Lg0B3M) και τις φωτογραφίες της εποχής, ο πιο σκληρός πρωταγωνιστής των επεισοδίων όχι μόνο δεν έχει υποστεί κάποια συνέπεια αλλά αντίθετα επιβραβεύτηκε για τα ανδραγαθήματά του και σήμερα είναι στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ. Ούτε αυτός ούτε και κανένας άλλος από τους δεκάδες τραμπούκους, οι οποίοι με ξυλοκοπούσαν, οι αστυνομικές και ανακριτικές Αρχές “πέτυχαν” να ταυτοποιήσουν για να οδηγήσουν έστω και έναν στη Δικαιοσύνη. Αλήθεια, πώς αισθάνονται τα μέλη του Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ που συνευρίσκονται με τον επικεφαλής αυτού του “ανδραγαθήματος”;

»Εκείνη την εποχή βέβαια δεν υπήρξε ομόθυμη καταγγελία και καταδίκη από πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς της χώρας, ούτε ακόμη και από τα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης που όχι μόνο δεν κατήγγειλαν και δεν καταδίκασαν το επεισόδιο αλλά αντίθετα το επιβράβευσαν. Θετικό είναι ότι η επίθεση αυτή τη φορά κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ γνώρισε τη σχεδόν ομόθυμη καταγγελία και καταδίκη.
»Από τότε έως και σήμερα ελάχιστα βήματα προόδου φαίνεται να έχουν γίνει σ’ αυτό το κομμάτι του δημόσιου βίου. Τα όργανα της Πολιτείας εστίασαν στην άλλη εγκληματική οργάνωση, και πολύ καλώς, αφήνοντας, όμως, ή χαϊδεύοντας τα ετεροθαλή αδελφάκια της να συνεχίζουν να ρημάζουν, να λεηλατούν και να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή δημόσιων λειτουργών που τυχαίνει να μη ταυτίζονται με τους δράστες.
»Είναι ντροπή για ένα ευνομούμενο, ευρωπαϊκό και πολιτισμένο κράτος να επιτρέπει επί χρόνια να επαναλαμβάνονται τακτικά τέτοια τραμπούκικα γεγονότα, και οι δράστες να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Και ειδικά για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα το θέμα πρέπει να λήξει ΤΩΡΑ. Κι ευθύνη προς αυτή την κατεύθυνση έχει η ίδια η Πολιτεία αλλά και η πανεπιστημιακή κοινότητα. Ευθύνη έχουν τα πολιτικά κόμματα, οι συνδικαλιστικοί φορείς και η κοινωνία των πολιτών που πρέπει να καταδικάσουν και να απομονώσουν τα κάθε λογής φασιστοειδή που συνιστούν εξίσου μεγάλο κίνδυνο για τη Δημοκρατία.
»Κι ας μη ξεχνάμε ότι ο φασισμός είναι η σύγχρονη Λερναία Ύδρα που όσο δεν αντιμετωπίζεται θα συνεχίσει να πολλαπλασιάζει τα πρόσωπά της…»

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως