35.3 C
Thessaloniki
35.6 C
Athens

Σ. Δανιηλίδης: «Καταργούμε το χαρτί. Περνάμε στην ψηφιακή εποχή. Υιοθετούμε το Δημόσιο που θέλουμε»

Ξεκινά από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου η λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων και Εργασιών ‘ΙΡΙΔΑ’ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, με μηδενικό κόστος – Ενημέρωση αιρετών και διευθυντών τμημάτων του δήμου από στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Καταργώντας, ουσιαστικά, το χαρτί, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών εισέρχεται από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στην παραγωγική λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων και Εργασιών ‘ΙΡΙΔΑ’, αντικαθιστώντας, με μηδενικό κόστος, την έντυπη εισερχόμενη και εξερχόμενη αλληλογραφία όλων των υπηρεσιών του, μέσα από την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών πρωτοκόλλου, ψηφιακής διακίνησης και αρχειοθέτησης, λήψης υπογραφών και διεκπεραίωσης.

Σε συνέχεια τεσσάρων τηλεκπαιδεύσεων-επιμορφώσεων του προσωπικού του δήμου, που έχουν προηγηθεί, και μετά από την πιλοτική εφαρμογή του Συστήματος από τον περασμένο Απρίλιο, στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για μία τελική, συνολική ενημέρωση τόσο των αιρετών του δήμου, όσο και των προϊσταμένων και των διευθυντών όλων των υπηρεσιών για τη λειτουργία του Συστήματος.

Όπως ανέλυσαν εκτενώς τα στελέχη του Υπουργείου «το Πληροφοριακό Συστήμα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων και Εργασιών ‘ΙΡΙΔΑ’ αποτελεί ένα σύγχρονο, ισχυρό, αποτελεσματικό και ασφαλές πληροφοριακό σύστημα -το οποίο φιλοξενείται στην κυβερνητική υποδομή G-Cloud του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης- που θα ενισχύσει την αποδοτικότητα, τη διαφάνεια, τον ιεραρχικό έλεγχο και τον συντονισμό των υπηρεσιών του δήμου και ως εκ τούτου τη συνολική διοικητική ικανότητα του να ανταποκρίνεται και ταχύτητα, ακρίβεια και διαφάνεια στις λειτουργικές απαιτήσεις ενός σύγχρονου οργανωτικού περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει σημαντική εξοικονόμηση πόρων».

Σίμος Δανιηλίδης: «Καταργούμε το χαρτί. Περνάμε στην ψηφιακή εποχή. Υιοθετούμε το Δημόσιο που θέλουμε»

«Θα δείτε σε λίγο καιρό έναν διαφορετικό δήμο»

«Σε λίγο καιρό θα δείτε έναν άλλο, διαφορετικό δήμο, χωρίς, μάλιστα, να έχετε δαπανήσει ούτε ένα ευρώ» υπογράμμισε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, ξεκινώντας την ενημέρωση, ενώ, όπως συμπλήρωσε ο Διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπ. Εσωτερικών Άγγελος Κουλός «πρόκειται για το πιο διαφανές, ασφαλές και αποτελεσματικό σύστημα που θα μπορούσατε να έχετε, εξοικονομώντας χρόνο και οικονομικούς πόρους».

Όπως, χαρακτηριστικά, σημείωσε ο Διευθυντής Πληροφορικής και Επικοινωνίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Ζώτος «Κανένα έγγραφο δεν χάνεται πια, ενώ υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα του συνόλου των εγγράφων που διακινούνται και της ακριβούς πορείας τους».

Στο πλαίσιο του Συστήματος ‘ΙΡΙΔΑ’, όλες οι υπηρεσίες του δήμου θα καταρτίζουν, συντάσσουν, υπογράφουν, διακινούν και αρχειοθετούν ψηφιακά όλα τα εισερχόμενα, εξερχόμενα και εσωτερικά διακινούμενα υπηρεσιακά έγγραφα, αλλά και έγγραφα που θα αποστέλλουν προς τους φορείς που χρησιμοποιούν την ‘ΙΡΙΔΑ’, εξοικονομώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως, εξυπηρετώντας τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με ταχύτητα.
Όπως σημειώνουν στελέχη του δήμου Νεάπολης-Συκεών «Η υψηλή εξειδίκευση και η αρμονική συνεργασία των στελεχών της Ομάδας Υποστήριξης της ‘ΙΡΙΔΑΣ’ του Τμήματος Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών, της Ομάδας Ανάπτυξης της ‘ΙΡΙΔΑΣ’ του Κέντρου Μηχανογράφησης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας με τις υπηρεσίες του δήμου μας, προσφέρουν τα καλύτερα εχέγγυα για την απόλυτη επιτυχία του εγχειρήματος της μετάβασης του δήμου στη νέα ψηφιακή εποχή διακίνησης εγγράφων».

Σημειώνεται ότι το Σύστημα ‘ΙΡΙΔΑ’ αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από τα στελέχη του Κέντρου Μηχανογράφησης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, προσαρμόστηκε πλήρως στις ανάγκες του Υπουργείου Εσωτερικών και των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους και υποστηρίζεται η λειτουργία του για το Δήμο μας από το Τμήμα Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Ανοίγουμε μία νέα σελίδα στο δήμο μας»

«Ανοίγουμε μία νέα σελίδα στο δήμο μας» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, σημειώνοντας ότι «αφήνουμε πίσω μας τη διακίνηση εγγράφων με χαρτί, μειώνουμε τη γραφειοκρατία, μετασχηματιζόμαστε και περνούμε στην ψηφιακή εποχή, επιταχύνοντας και εκσυγχρονίζοντας τον τρόπο επικοινωνίας των υπηρεσιών μας, υιοθετώντας ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό, ασφαλές πληροφοριακό σύστημα που ενισχύει την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια και τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών του δήμου μας καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων στους πολίτες υπηρεσιών. Με μηδενική επιβάρυνση του δήμου και των πολιτών και μάλιστα με παράλληλη εξοικονόμηση πόρων, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στην προστασία του Περιβάλλοντος». «Αυτή είναι η Δημόσια Διοίκηση που θέλουμε. Αυτή είναι η Αυτοδιοίκηση που δημιουργούμε» τονίζει ο δήμαρχος.

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
clear sky
35.3 ° C
38 °
30.5 °
46 %
0.9kmh
0 %
Πε
36 °
Πα
38 °
Σα
38 °
Κυ
35 °
Δε
34 °