Safe Shell: Διατομική έκθεση και street art | Toss Gallery

Από τις 30 Μαρτίου και για 2 εβδομάδες, οι τοίχοι της Toss Gallery υποδέχονται την πρώτη κοινή έκθεση των M. Poetry και Σταύρου Σέγκουλη με τίτλο «Safe Shell»: μια επιλογή από πορτραίτα, φιγούρες και ποιήματα που δεν απο-τελούν μια απλή παράθεση, αλλά ξεκινούν ένα συναρπαστικό διάλογο, ερμηνεύοντας και συμπληρώνοντας το ένα το άλλο και προκαλώντας το θεατή να γίνει μέρος αυτής της διαδραστικής, παραγωγικής συνομιλίας.

Αυτό που συνδέει τους δύο καλλιτέχνες είναι ένας κοινός προβληματισμός, αλλά και παράλληλα ανάγκη: η έκφραση των ενδοσκοπικών συναισθημάτων που εμπνέει το αστικό τοπίο, όπως αυτά «ξεκλειδώνονται» μέσα από τη συνανα-στροφή με τους ανθρώπους του.

Το «Safe Shell» είναι ένας προσωπικός χώρος που φιλοξενεί τον εσωτερικό μονόλο-γο. ‘Ενα συναισθηματικό κρησφύγετο μέσα στο οποίο ο σύγχρονος άνθρωπος προστατεύεται, αλλά και παράλληλα παρατηρεί και καταγράφει το χάος του αστικού περιβάλλοντος.

Η χρήση τεχνικών που παραδοσιακά συνδέουμε με το guerilla street art, όπως το paste-up στην τοποθέτηση των ποιη-μάτων και οι επιρροές graffiti στην ζωγραφική των πορτραίτων συντελεί στην πλήρη εκβύθιση του θεατή στον αστικό λαβύρινθο που προσπαθούν να περιγράψουν οι δύο καλλιτέχνες.

Σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε μαζί μας σε αυτή την επίκαιρη συλλογή έργων, να τα παρατηρήσετε, να τα συζητή-σετε και τελικά να δώσετε το στίγμα σας, φτιάχνοντας το δικό σας paste-up που θα συμπληρώσει την πλασματική μας πόλη!

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς:

Ο M. Poetry είναι ένας σύγχρονος ποιητής και guerilla street artist. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1991, ξεκίνησε να μοιράζεται την ποίησή του γράφοντας σε τουαλέτες των bars της πόλης. Διεύρυνε τη δράση του την περίοδο της κα-ραντίνας, κολλώντας αφίσες με ποιήματα με την τεχνική του paste up σε ταιριαστά σημεία όλης της πόλης, «ανοίγο-ντας» ένα πρωτότυπο διάλογο με τους περαστικούς και αναδεικνύοντας αφανείς γωνιές και γειτονιές. Επιλέγει ως γλώσσα γραφής τη μητρική του, τα αγγλικά, απευθυνόμενος έτσι σε κάθε κάτοικο της κοσμοπολίτικης Θεσσαλονίκης, χωρίς περιορισμούς.

Ο Σταύρος Σέγκουλης είναι εικαστικός που γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1994 και αποφοίτησε απο την Σχολή Καλών Τεχνών το 2022. Έχει ήδη προβάλει έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις όπως οι: ‘’Sandbox’’, ‘’Συσ-σώρευση’’και ‘’Φιγούρες χωρίς όρια’’. Πηγή έμπνευσής του αποτελεί ο σύγχρονος αστικός τρόπος ζωής, τον οποίο επιλέγει να εξερευνήσει μέσα από εκφραστικές φιγούρες που κρύβουν εκφάνσεις του δικού του ψυχισμού και προβλη-ματισμών. Σημαντικός στόχος του είναι η αποτύπωση των ανθρώπινων συναισθημάτων, άλλοτε πιο λεπτομερώς και άλλοτε πιο αφαιρετικά.

► Info

Εγκαίνια: Πέμπτη 30 Μαρτίου / 20:00
Διάρκεια: 30.03 – 13.04.2023
Ώρες / Ημέρες επισκεψιμότητας: 19:00 – 23:00, Τρίτη με Κυριακή, Δευτέρα ΚΛΕΙΣΤΑ
Διεύθυνση: Toss Gallery, Βηλαρά 1 & Συγγρού, Θεσσαλονίκη, 1ος όροφος
Είσοδος από το La Doze bar


  • Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια ακύρωση ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως