{ Τελευταία νέα }

Σακελλαροπούλου: Η Βικτόρια Χίσλοπ υπήρξε Ελληνίδα πριν γίνει Ελληνίδα

 

Κατηγορίες: Ελλάδα

Σακελλαροπούλου: Η Βικτόρια Χίσλοπ υπήρξε Ελληνίδα πριν γίνει Ελληνίδα

Η Κ. Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τη συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ

Με την ευκαιρία της πολιτογράφησης της αγγλίδας συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ ως Ελληνίδας, που έγινε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου σε ειδική τελετή στο Υπουργείο Εσωτερικών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχτηκε στον κήπο του προεδρικού μεγάρου τρεις ελληνίδες συγγραφείς και συνομίλησε μαζί τους και με την κυρία Χίσλοπ για θέματα που άπτονται του χώρου του βιβλίου και του πολιτισμού.

Μαζί τους και ο  Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας, πρέσβης και συγγραφέας Βασίλης Παπαδόπουλος και η πρέσβης της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ. Η Ρέα Γαλανάκη, η Αγγέλα Καστρινάκη και η Κάλλια Παπαδάκη αντάλλαξαν απόψεις με την Πρόεδρο και τις Αγγλίδες προσκεκλημένες – οι οποίες, σημειωτέον, μιλούν θαυμάσια ελληνικά – εγκαινιάζοντας, άτυπα, τις συναντήσεις με πρόσωπα του πολιτισμού στις οποίες προσβλέπει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να ενθαρρύνει και να αναδείξει  δημιουργικές πολιτιστικές προσπάθειες.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ανάρτηση στο facebook, αναφέρεται στη συνάντηση με την καταξιωμένη Βρετανίδα συγγραφέα και τονίζει ότι η Βικτόρια Χίσλοπ, που έγινε ευρύτερα γνωστή στη χώρα μας από το μυθιστόρημά της «Το νησί», υπήρξε Ελληνίδα πριν γίνει Ελληνίδα, διαλέγοντας την Κρήτη ως τόπο της δεύτερης κατοικίας της, μαθαίνοντας την ελληνική γλώσσα και αναπτύσσοντας στενές σχέσεις με τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι και οι δύο Αγγλίδες καλεσμένες της δεν κατέφυγαν ούτε μία στιγμή στη μητρική τους γλώσσα, αλλά συνομίλησαν μαζί της σε άπταιστα και ιδιαίτερα εκφραστικά ελληνικά.


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ