Σάλος με Έλληνα TikToker που άνοιξε τη γαλανόλευκη μπροστά στην Αγία Σοφία

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση του νεαρού που άνοιξε την ελληνική σημαία μπροστά στην Αγία Σοφία, κάνοντας και δήλωση περί «εκκλησίας».

«Πρόκληση» χαρακτηρίζουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας την κίνηση του Συριανού TikToker, Μιχάλη Κονδύλα, να φωτογραφηθεί με την ελληνική σημαία έξω από την Αγιά Σοφιά.

Σε βιντεάκι που ανέβασε στο TikTok προ λίγων ημερών ο νεαρός ανοίγει τη γαλανόλευκη μπροστά από την Αγία Σοφία.

Στο βίντεο που ανέβασε στο TikTok ακούγεται να λέει: «Η Αγία Σοφία θα είναι πάντοτε εκκλησία. Και όχι απλά εκκλησία, ελληνική εκκλησία. Ζήτω η Ελλάς. Ζήτω η Κωνσταντινούπολη. Η Πόλη θα είναι πάντοτε ελληνική πόλη»

Για το συγκεκριμένο περιστατικό σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει γίνει κάποια όχληση προς τις ελληνικές αρχές. «Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν ενημερώσει τις αντίστοιχες ελληνικές για το περιστατικό, ούτε και ο ενδιαφερόμενος οι συγγενείς του έχουν επικοινωνήσει Με τις ελληνικές αυτές», ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak»

Η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», μέσω ανάρτησής της, κάνει λόγο για πρόκληση από τον Έλληνα TikToker.

«Το ελληνικό φαινόμενο των social media, Μάικ Κονδύλας, προκάλεσε ποζάροντας με την ελληνική σημαία μπροστά από το τζαμί της Αγίας Σοφίας», αναφέρει στο Tweet της.

Τουρκικό μέσο υποστηρίζει πως απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα στον Έλληνα TikToker.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του HalkTV, στον Μιχάλη Κονδύλα επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Απαγόρευση εισόδου επιβλήθηκε στο άτομο που άνοιξε την ελληνική σημαία μπροστά από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη και τράβηξε βίντεο με προκλητικές δηλώσεις.

Οι ομάδες του Επαρχιακού Αστυνομικού Τμήματος άρχισαν να εργάζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κοινοποιώντας το βίντεο ενός ατόμου με την ελληνική σημαία στην πλατεία Σουλταναχμέτ, έχοντας πίσω του την Αγία Σοφία.

Οι ομάδες διαπίστωσαν ότι το άτομο που τράβηξε το βίντεο με τις προκλητικές δηλώσεις ήταν ο Έλληνας πολίτης Mike Kondylas.

Ως αποτέλεσμα των ερευνών, απαγορεύτηκε η είσοδος του εν λόγω προσώπου στην Τουρκία.»

Παρέμβαση έκανε και ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του πως, «το τζαμί της Αγίας Σοφίας είναι η καρδιά του έθνους μας. Θα συνεχίσει να είναι η σφραγίδα της πατρίδας μας με το αιώνιο κάλεσμα για προσευχή. Οποιαδήποτε ασέβεια προς αυτό θα οδηγήσει σε απογοήτευση. Η φρουρά του είναι η ένδοξη σημαία μας με το μισοφέγγαρο…».


Διεθνή | Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως