Σαρδέλες με σάλτσα και καυτερή πιπεριά από τη Στέλλα Σπανού

Σαρδέλες με σάλτσα και καυτερή πιπεριά από τη Στέλλα Σπανού

Nόστιμο και πικάντικο πιάτο, που ετοιμάζεται στη στιγμή!
 
Υλικά
 
    1.200 γρ. σαρδέλες, καθαρισμένες από κεφάλια, λέπια και εντόσθια
    3 ώριμες μεγάλες ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους
    1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
    τα φύλλα από 1/4 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
    2 κουτ. σούπας αλεύρι
    60 ml ελαιόλαδο
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
 
Διαδικασία
 
Αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με το αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις σαρδέλες για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
 
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι τις ντομάτες, την καυτερή πιπεριά και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε, τακτοποιούμε τις τηγανισμένες σαρδέλες στη σάλτσα και σείουμε το τηγάνι ώστε να καλυφθούν καλά.
 
Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
 
Συνοδεύουμε με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες.

 

Πηγή gastronomos.gr

Φωτογραφία: Jessica Morfis

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε