Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Σε ασθενείς στο Ιπποκράτειο, το Παπαγεωργίου και το Ωνάσειο τα όργανα της 21χρονης

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο ο θάνατος της 21χρονης Έμμα, που παρασύρθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη (22/11) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από το όχημα που οδηγούσε ο ασυνείδητος οδηγός χωρίς δίπλωμα, ο οποίος και την εγκατέλειψε αβοήθητη στο δρόμο.

Η άτυχη κοπέλα, δεν τα κατάφερε και παρά όλες τις υπεράνρθωπες προσπάθειες των γιατρών έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από πέντε μέρες νοσηλείας στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Οι γονείς της αδικοχαμένης 21χρονης με μεγαλείο ψυχής αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της για να χαρίσουν ζωή .

Η διαδικασία λήψης αναμένεται να ξεκινήσει το βράδυ της Δευτέρας (28/11). Ειδικά κλιμάκια από το Ωνάσειο και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης αναμένονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ οι κερατοειδείς θα παραμείνουν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου διενεργούνται μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς.

Ήδη έχουν διεξαχθεί οι απαιτούμενες εξετάσεις προ της λήψης μοσχευμάτων ενώ θα ακολουθήσει και άλλη διαδικασία εξετάσεων, όπως είθισται, μετά τη λήψη ώστε να κριθεί ποια όργανα είναι τελικά κατάλληλα προς μεταμόσχευση ώστε να γίνουν οι επεμβάσεις στους συμβατούς λήπτες.


Θεσσαλονίκη 28 Νοεμβρίου 2022