Site icon Cityportal.gr

Σε δημοπρασία το πρώτο tweet του Twitter, που ανήκει στον Τζακ Ντόρσεϊ, τον συνιδρυτή της πλατφόρμας

Just setting up my twttr” (απλώς  δημιουργώ το twttr μου)- ήταν το πρώτο tweet στην πλατφόρμα του Twitter και είναι προς πώληση από το αφεντικό του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, που ανέφερε τη διάσημη δημοσίευσή του ως μια μοναδική ψηφιακή υπογραφή σε έναν ιστότοπο για την πώληση tweets ως (NFTs).

Από τα 88.888 δολάρια στα 2.5 εκατομμύρια

Η ανάρτηση, που στάλθηκε από τον λογαριασμό του Ντόρσεϊ τον Μάρτιο του 2006, έλαβε προσφορές την Παρασκευή (05/03) που έφτασαν τα 88.888,88 $ μέσα σε λίγα λεπτά. Οι παλιές προσφορές για το tweet δείχνουν ότι κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο, αλλά η λίστα κέρδισε περισσότερη προσοχή μετά το tweet του Ντόρσεϊ την Παρασκευή.

Τα NFT είναι ψηφιακά αρχεία που χρησιμεύουν ως ψηφιακές υπογραφές για να πιστοποιήσουν ποιος κατέχει φωτογραφίες, βίντεο και άλλα διαδικτυακά μέσα.

Το 15χρονο tweet του Τζακ Ντόρσεϊ είναι ένα από τα πιο διάσημα tweets της πλατφόρμας και θα μπορούσε να προσελκύσει τους πλειοδότες να πληρώσουν υψηλό τίμημα για την απόκτησή του. Η υψηλότερη προσφορά- έως τώρα- για το tweet ανήλθε την Κυριακή στα 2.5 εκατομμύρια $ σύμφωνα με το CBS.

Exit mobile version