Σε επιφυλακή για την αντιπυρική περίοδο η Θεσσαλονίκη

Σε επιφυλακή για την αντιπυρική περίοδο η Θεσσαλονίκη

Ο καθαρισμός των ξερών χόρτων, κατά μήκος κυρίως της περιφερειακής οδού και η απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων που αποτελούν τις κύριες αιτίες πρόκλησης πυρκαγιών, αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες της νέας αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει την Πρωτομαγιά.
 
Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιήθηκε, σήμερα, συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας, με θέμα «Απολογισμός χειμερινής περιόδου 2016-2017 και προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο», με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του Δασαρχείου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, εθελοντικών ομάδων και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.
 
«Πέρσι καθαρίσαμε 300 στρέμματα από αυτοφυή βλάστηση και φέτος υπολογίζουμε να καθαρίσουμε άλλα 350, ενώ υπάρχει και μέριμνα για την απομάκρυνση των απορριμμάτων από το Σέιχ Σου» ανέφερε στη συνεδρίαση ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θωμάς Ψαρράς.
 
Σύμφωνα με την αναπληρωτή δασάρχη Ελένη Αγγελίδου θα γίνει συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, με καθαρισμό και αποψίλωση των μονοπατιών και θα καθαριστούν τα μπάζα απ? όλα τα σημεία που έχουν εντοπισθεί.
 
Από την πλευρά του, σε πλήρη ετοιμότητα είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης καθώς, σύμφωνα με τον αναπληρωτή προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Κώστα Ευδωρίδη, διαθέτει σε μόνιμη βάση 17 υδροφόρα οχήματα, ένα πυροσβεστικό και τέσσερις αλατιέρες, προσωπικό και τη συνδρομή εθελοντικών ομάδων.
 
«Ετοιμοπόλεμη» δήλωσε και η πυροσβεστική διά του διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Θεσσαλονίκης, αρχιπύραρχου Δημήτρη Τσατσούλα, ο οποίος ανέφερε ότι σε περιόδους επιφυλακής, η υπηρεσία μπορεί να συγκροτήσει μέχρι και 35 συνεργεία και να διαθέσει 70 πυροσβεστικά οχήματα άντλησης νερού και 60 φορητές αντλίες. Πηγή: makthes.gr