εργαζομενος και χρονομετρα

Σε ισχύ η Ψηφιακή κάρτα για ώρες εργασίας και υπερωρίες

Σε εφαρμογή τέθηκε από Παρασκευή 1η Ιουλίου 2022 το μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στην οποία καταγράφονται αυτόματα οι ώρες εργασίας και οι υπερωρίες των εργαζομένων. Προς το παρόν το μέτρο ισχύει για εργαζόμενους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους.

Το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής του μέτρου – τι προηγήθηκε

Δευτέρα 27 Ιουνίου ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή CardScanner app που συνδέεται στο παραγωγικό ΠΣ Εργάνη. Είναι η εφαρμογή που έχει διατεθεί στις επιχειρήσεις και «διαβάζει» την Ψηφιακή Κάρτα του εργαζόμενου κατά την είσοδο και την αποχώρηση από την εργασία. Με παρόμοιο τρόπο γινόταν και το «σκανάρισμα» των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Τρίτη 28 Ιουνίου δόθηκε η δυνατότητα για δοκιμαστική χρήση της Ψηφιακής Κάρτας και ήδη πολλές επιχειρήσεις της πρώτης φάσης εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας (τράπεζες και σούπερ μάρκετ) «έτρεξαν» με επιτυχία δοκιμές. Σημειώνεται ότι η δυνατότητα δοκιμαστικής χρήσης δόθηκε τόσο σε επιχειρήσεις που διέθεταν ήδη σύστημα ωρομέτρησης το οποίο διασυνδέθηκε με το ΠΣ Εργάνη, όσο και σε επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν σύστημα ωρομέτρησης, οι οποίες αξιοποιούν την εφαρμογή CardScanner.

Παρασκευή 1 Ιουλίου. Ξεκίνησε να ισχύει η Ψηφιακή κάρτα για εργαζόμενους που δουλεύουν σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους.

Σημειώνεται επίσης ότι πάνω από 41.000 εργαζόμενοι, περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων που απασχολούνται σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, έχουν ήδη «κατεβάσει» στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή myErgani app (στην οποία περιλαμβάνεται ως επέκταση η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας). Η εφαρμογή διατίθεται για συσκευές με λειτουργικό σύστημα android και iOS

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως