Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τα Σκόπια - κλείνουν τα σύνορα σε μετανάστες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τα Σκόπια - κλείνουν τα σύνορα σε μετανάστες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις μεθοριακές περιοχές της ΠΓΔΜ η κυβέρνηση της χώρας, λόγω του τεράστιου προσφυγικού κύματος.
Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ  Ίβο Κότεφσκι.
 
Όπως δήλωσε ο  Ίβο Κότεφσκι σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στα νότια σύνορα της χώρας θα μπορούσε να εμπλακεί και ο στρατός για να αυξηθεί η ασφάλεια για τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και να παρασχεθεί καταλληλότερη και πιο ανθρώπινη μεταχείριση των μεταναστών.
 
Πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες διασχίζουν τη μικρή χώρα, στη συνέχεια τη Σερβία ώστε να φθάσουν στην Ουγγαρία και τις υπόλοιπες κεντροευρωπαϊκές χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου προσδοκούν να λάβουν άσυλο ή άδεια παραμονής.
 
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, μάλιστα, έκανε λόγο για την ανάγκη πρόσθετου και πιο αποτελεσματικού ελέγχου στη συνοριακή ζώνη, στην οποία έχουν καταγραφεί μαζικές παράνομες διελεύσεις μεταναστών από την Ελλάδα.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, από τις 18 Ιουνίου που εφαρμόζεται το μέτρο χορήγησης τριήμερων αδειών και μέχρι τις 20 Αυγούστου, εκδόθηκαν περίπου 41.500 τέτοιες άδειες σε μετανάστες που εισέρχονται παράτυπα στην ΠΓΔΜ.
 
Από σήμερα το μεσημέρι, οι δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ έχουν αυξήσει κατά πολύ την παρουσία τους στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων και πιο συγκεκριμένα στη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι μερικές χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως