Γκιουλάν Αβτζί

Σε παράνοια η Τουρκία- Ζητά να της παραδωθεί η Σουηδή βουλευτής Gulan Avci

Οι απαιτήσεις και τα βέτο που θέτει πλέον η Τουρκία στις ενταξιακές εργασίες της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ πραγματικά εκπλήσσουν, καθώς σχεδόν κάθε μέρα οι προτάσεις της κυβέρνησης Ερντογάν ξεπερνούν κάθε λογική.

Μετά τον πρόσφατο όρο που έθεσε η Τουρκία προς την Σουηδία και ο οποίος αφορούσε ουσιαστικά τους Κούρδους, η γείτονος χώρα απαιτεί να της παραδώθει η βουλευτής του σουηδικού Κοινοβουλίου, Gulan Avci.

Ερντογάν σε Σουηδία: «Σταματήστε να δίνεται όπλα σε τρομοκρατικές οργανώσεις (PKK)»

Για ποιο λόγο? Τον Μάρτιο του 2010, η Avci έσπασε τη γραμμή του κόμματός της και ψήφισε υπέρ της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Σουηδικό Κοινοβούλιο. Επίσης υπήρξε πρόεδρος της Κουρδικής Νεολαίας της Σουηδίας την περίοδο 1998-2000.

Όπως αναφέρει η Αρμενική Κοινότητα της Ελλάδας με ανάρτησή της στο Twitter,” η Τουρκία ζήτησε από τη Σουηδία να παραδώσει την Gulan Avci ,βουλευτή που καθόρισε με την ψήφο της, τον 3/2010 την απόφαση της ολομέλειας του Σουηδικού Κοινοβουλίου να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων,ως όρο για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ!!”

Διαβάστε επίσης:

Ο Γιούρι Σεβτσούκ, θρύλος της ρωσικής ροκ, διώκεται επειδή κατήγγειλε την επίθεση στην Ουκρανία

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως