Σε ξενοδοχείο τρώγλη Κύπριοι μαθητές στη Θεσσαλονίκη

Σε μαρτύριο εξελίχθηκε η πενθήμερη εκδρομή για Κύπριους μαθητές στη Θεσσαλονίκη. Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε γονέας Κύπριου μαθητή που ήρθε στη Θεσσαλονίκη με το σχολείο του στο πλαίσιο πενταήμερης εκδρομής. Όπως τονίζει ο γονέας το ξενοδοχείο ήταν «τρώγλη», βρώμικο, με σπασμένα πλακάκια και κατσαρίδες.

Οι 60 μαθητές που συμμετέχουν στην εκδρομή, συνοδεία του διευθυντή και των καθηγητών τους, θορυβήθηκαν έντονα από τις τραγικές εικόνες που αντίκρισαν και αρνήθηκαν να διαμείνουν στο εν λόγω ξενοδοχείο – τρώγλη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ, ο πατέρας μαθητή είπε πως οι μαθητές, όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο, αντίκρισαν άθλιες συνθήκες υγιεινής. Ανέφερε πως ο ίδιος και άλλοι γονείς επικοινωνούσαν με τους καθηγητές μέχρι τις 5 το πρωί για να βρουν λύση.

Στο βίντεο, καταγράφονται τα όσα υποστήριξε ο πατέρας. Στους διαδρόμους του ξενοδοχείου περπατούν κατσαρίδες, η πισίνα είναι λερωμένη ενώ και τα πλακάκια είναι σπασμένα.

Μάλιστα τόνισε πως το ποσό το οποίο έδωσε για την εκδρομή του παιδιού άγγιζε τα 625 ευρώ, ένα ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο, για να μείνουν οι μαθητές σε χώρο που επικρατούν άθλιες συνθήκες υγιεινής.

«Το ταξιδιωτικό γραφείο λέει ότι δεν βρήκαν άλλο ξενοδοχείο και ότι τα δωμάτια θα καθαριστούν. Γιατί δεν ήταν καθαρά τα δωμάτια από πριν; Ποιος έλεγξε τις συνθήκες υγιεινής; Με ποια κριτήρια επέλεξαν το συγκεκριμένο ξενοδοχείο», αναρωτήθηκε.

Ο ίδιος σημείωσε οι γονείς απαιτούν να φύγουν τα παιδιά από το συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Θορυβημένοι πάντως είναι και γονείς μαθητών άλλων σχολείων, καθώς σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθούν οι εκδρομές άλλων σχολικών μονάδων στη Θεσσαλονίκη.


Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως