Καρκίνος

ΣΕΓΕ: Εκδήλωση ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας

Και δωρεάν ΠΑΠ ΤΕΣΤ

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. σε συνεργασία με το Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού για την αξία της πρόληψης και τη σημασία του συστηματικού γυναικολογικού ελέγχου. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), o καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο τέταρτος πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως. Παρόλα αυτά, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προληφθεί και μπορεί να είναι ιάσιμος εάν ανιχνευθεί έγκαιρα.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης από το Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν Δωρεάν εξετάσεις (test ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) σε 15 γυναίκες, όπου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διαδικασία θα γίνει με τη μέθοδο υγρής φάσης (ThinPrep).

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα τα παραλαμβάνουν οι ίδιες εξεταζόμενες από το χώρο του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

► Info

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ.- 13:00 μ.μ.
Betsson Hub, Γεωργίου Ανδρέου 56 (Mylos Area)

Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση ενδιαφέροντος στην παρακάτω φόρμα συμμετοχής: https://forms.office.com/e/FdYyPva4MZ

Χορηγός: Betsson Foundation Greece

Αφίσα


  • Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια ακύρωση ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως