ΣΕΗ: Νέα καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης από γνωστό ηθοποιό

covid 19: Κραυγή αγωνίας - διαμαρτυρίας για το Θέατρο

Όσα ανέφερε σχετικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ δέχθηκε νέα καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης από γνωστό ηθοποιό. Το ΣΕΗ διέγραψε τον ηθοποιό που καταγγέλθηκε αλλά η υπόθεση δεν μπορεί να προχωρήσει δικαστικά καθώς το περιστατικό συνέβη πριν 19 χρόνια και έχει πλέον παραγραφεί.

Ο εν λόγω ηθοποιός φέρεται να έχει 30ετή παρουσία στο χώρο του θεάματος και την τηλεόραση.

Μέρος της καταγγελίας της ηθοποιού που πραγματοποιήθηκε από την ίδια αυτοπροσώπως στο πειθαρχικό του ΣΕΗ, ακούστηκε στο Πρωινό του ΑΝΤ1:

«Με βιντεοσκοπούσε την ώρα της συνεύρεσής μας παρά τη θέλησή μου και το έδειχνε σε όλους. Από εκεί το έμαθα κι εγώ. Δε μπορούσα να πιστέψω αυτό που μου συνέβαινε. Πήγα κατευθείαν στην αστυνομία αλλά δε με βοήθησε κανένας. Πανικοβλήθηκα, δεν ήξερα πια που να στραφώ. Προκειμένου να το διαχειριστώ, χρειάστηκε να απευθυνθώ σε ψυχολόγο και μου πήγε καιρό να συνέλθω από όλο αυτό που είχα ζήσει».

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, η καταγγελία ήταν τόσο σοκαριστική που όσοι την είδαν δάκρυσαν.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας επιβεβαίωσε το γεγονός και τόνισε ότι ο εν λόγω ηθοποιός διεγράφη.

«Σε αυτή τη συνέλευση αποφασίστηκε η διαγραφή ενός μέλους μας, δεν θα το έλεγα αλλά ήδη γράφτηκε στο facebook από ηθοποιούς… Θα βγει επίσημη ανακοίνωση, δεν είναι από τους πολύ πασίγνωστους ηθοποιούς. Διεγράφη για λόγους σεξουαλικής παρενόχλησης. Υπήρχε καταγγελία στο Πειθαρχικό Συμβούλιο εδώ και πολύ καιρό, και αφού εξετάστηκε, πήγε στο Διοικητικό κι από εκεί στο Ανώτατο Όργανο που είναι η Γενική Συνέλευση. Είναι υπόθεση που είναι παραγεγγραμένη, επειδή είναι 19 έτη και όχι 15 οπότε δεν πάει στα ποινικά δικαστήρια» είπε.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως