Σεμινάρια ιστορίας τέχνης για παιδιά

Μια σειρά σεμιναρίων που έχει ως στόχο να φέρει μέσα στον κόσμο της τέχνης τα ΜΙΚΡΑ παιδιά στη Θεσσαλονίκη ξεκινάνε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 με περιορισμένο αριθμό θέσεων & βασικό καλλιτέχνη την Frida Kahlo.

Το Θέατρο Sureal Art Space, διοργανώνει και πραγματοποιεί μια σειρά σεμιναρίων αναφορικά με την τέχνη, αποκλειστικά και μόνο κατάλληλα για παιδιά από 6 – 12 ετών. Σκοπός των σεμιναρίων αυτών είναι να μπορέσει το κάθε παιδί να εξοικειωθεί με την έννοια της τέχνης και να μάθει να κοιτάζει με διαφορετικό βλέμμα τόσο τα έργα όσο και τον κόσμο γύρω του. «Το κοινό δεν καταλαβαίνει πάντοτε τη μοντέρνα τέχνη, αλλά αυτό συμβαίνει, γιατί τελικά κανένας δεν του έμαθε ποτέ τίποτα σχετικά με τη ζωγραφική. Του μαθαίνουν να γράφει και να διαβάζει, να ζωγραφίζει και να τραγουδάει, μα ποτέ κανείς δεν σκέφτηκε να του μάθει να κοιτάζει έναν πίνακα» (Πικάσο, Εικαστικά Ε’ Δημοτικού, σελ. 65). Εμείς λοιπόν, σύμφωνα με την επιθυμία του μοναδικού Πικάσο, δεσμευόμαστε να σας μάθουμε να κοιτάτε και οχι μόνο να βλέπετε! Ξεκινάμε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου με την μοναδική Frida Kahlo. Στο τέλος κάθε σεμιναρίου τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους έργο με βάση αυτά που μάθανε. Σας περιμένουμε!

Λίγα Λόγια για την Frida Kahlo

Στις 6 Ιουλίου 1907, γεννιέται η Μεξικανή ζωγράφος Μαγκνταλένα Κάρμεν Φρίντα Κάλο ι Καλντερόν, κόρη ενός φωτογράφου και μιας Ισπανομεξικανής καθολικής. Σε ηλικία έξι ετών, η Φρίντα θα προσβληθεί από πολιομυελίτιδα, που θα την αφήσει με το ένα της πόδι μικρότερο από το άλλο και ημιπαράλυτο. Με σκοπό να σπουδάσει ιατρική, εισέρχεται το 1922 στο Εθνικό Προπαρασκευαστικό Σχολείο της Πόλης του Μεξικού, όπου συναντά για πρώτη φορά τον Ντιέγκο Ριβέρα, που ζωγράφιζε μια τοιχογραφία στο αμφιθέατρο της σχολής. Σε ηλικία δεκαοκτώ ετών, ένα τρομερό ατύχημα θα την αναγκάσει να υποστεί τουλάχιστον τριάντα εγχειρήσεις, καθηλώνοντάς την στο κρεβάτι για χρόνια. Δεν θα απαλλαγεί ποτέ από τον πόνο, ούτε θα μπορέσει να αποκτήσει παιδιά. Αναρρώνοντας, ξεκινά μαθήματα ζωγραφικής…

► Info

Σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης για παιδιά
Θεματική 1ου σεμιναρίου: Frida Kahlo
Θέατρο Sureal Art Space, Χριστοπούλου 12
Έναρξη: Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, 13:00
Κάθε Σάββατο & Κυριακή, 13:00 – 14:00
Παιδιά 6-13 ετών
Κόστος: 40 ευρώ/μήνα
Τηλ. Κρατήσεων: 6973560432

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως