Σεμινάριο εξ αποστάσεως για την «Θεραπεία με την Βοήθεια των Ζώων»

Σεμινάριο εξ αποστάσεως για την «Θεραπεία με την Βοήθεια των Ζώων»

Ενημερώνουμε το κοινό ότι η ομάδα θετικής εκπαίδευσης σκύλων 4dogs, μετά από την πολυετή πείρα και συνεργασία της με την εθελοντική ομάδα της therapydogs, κυκλοφόρησε το πρώτο ελληνικό εξ? αποστάσεως (e-learning) σεμινάριο  σχετικά με την “Θεραπεία Mε Tην βοήθεια των ζώων” (Animal Assisted Therapy). 
 
Η Θεραπεία Με την Βοήθεια των Ζώων είναι μία μορφή εναλλακτικής θεραπείας, παγκοσμίως αναγνωρισμένη και ιατρικώς τεκμηριωμένη εδώ και πολλά χρόνια. Απευθύνεται κυρίως σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες όπως αναπήρους, ψυχικά ασθενείς, κέντρα αποκατάστασης ατόμων, νοσοκομεία, νοσηλευτικά ιδρύματα, γηροκομεία,  κα.
 
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να κατανοήσουν πλήρως την δομή και λειτουργία της ΘΜΒΖ.
 
Οι βασικές ενότητες του σεμιναρίου είναι:
Ιστορικά στοιχεία, πληροφορίες για τα οφέλη, τους στόχους και τα κύρια χαρακτηριστικά της θεραπείας με τα ζώα. 
Πως η θεραπεία με την βοήθεια των ζώων περιλαμβάνεται σε διάφορες θεωρίες ψυχολογίας (γνωστική θεραπεία, συμπεριφορική, ψυχαναλυτική, υπαρξιακή, Αντλερ, Γκεστάλτ κα). 
Πώς εντάσσεται ένα ζώο σε συνεδρίες λογοπαθολόγων, εργοθεραπευτών, φυσιοθεραπευτών, ψυχοθεραπευτών & ειδικών παιδαγωγών. Προϋποθέσεις και κριτήρια που απαιτούνται για ένα ζώο θεραπευτικής επαφής. 
Οι καλύτερες πρακτικές, στρατηγικές και δραστηριότητες που αφορούν τα προγράμματα ΘΜΒΖ. Πως δημιουργείτε ένα πρόγραμμα και πότε ένα πρόγραμμα Δεν είναι χρήσιμο.
 
 
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του θεωρητικού σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες έχουν την  δυνατότητα να πάρουν μέρος σε σεμινάριο πρακτικής εξάσκησης (workshop).
 
Πληροφορίες στο www.4dogs.gr και στο  info@4dogs.gr
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως