Σεμινάριο: «Γνωριμία με τον Ουρανό»

Ας κάνουμε μαζί ένα ταξίδι εξοικείωσης με τον υπέροχο κόσμο του νυχτερινού ουρανού. Να δούμε τι είναι η ουράνια σφαίρα και κάποιους βασικούς ορισμούς που σχετίζονται με αυτήν. Να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τη φαινόμενη και την πραγματική κίνηση των ουράνιων σωμάτων. Να γνωρίσουμε τους αστερισμούς που στολίζουν τον ουρανό. Να μάθουμε κάτι για τα ονόματα των αστέρων και πώς μετράμε τη λαμπρότητά τους.

Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας με μια γνωριμία με τους χάρτες του ουρανού και τους τρόπους προσανατολισμού μας σ’ αυτόν με τη βοήθεια αστρικών σχηματισμών. Θα δούμε γιατί οι πλανήτες κάνουν «του κεφαλιού τους», ακολουθώντας ένα δικό τους μοτίβο περιπλάνησης στο ουράνιο στερέωμα.

Ευελπιστούμε πως στο τέλος θα… ανοίξει η όρεξή μας να μάθουμε πιο πολλά και, πριν περάσουμε στην επαφή με τον ουρανό στην πράξη, να αναζητήσουμε περισσότερη γνώση για το Σύμπαν και να κατανοήσουμε πώς ο αστρονόμος και ποιητής Μισέλ Κασέ εμπνεύσθηκε να γράψει πως «κάποιοι βλέπουν πράγματα στον ουρανό, άλλοι βλέπουν ουρανό στα πράγματα»!!

► Info

Σεμινάριο: «Γνωριμία με τον Ουρανό»,
Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στις 18:00
Ξεναγός ο Αντώνης Ίτσιος, ιδρυτικό μέλος του Ομίλου και ερασιτέχνης αστρονόμος.
Πληροφορίες 2310 423133
Όμιλος Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113 (περιοχή Μαρτίου).


  • Έξοδος, διασκέδαση, ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη: Αναρωτιέσαι που να πας και τι να κάνεις σήμερα, αύριο ή τις επόμενες μέρες;  Οι Top εκδηλώσεις (συναυλίες, παραστάσεις αλλά και χρήσιμες πληροφορίες και όλα τα ΔΩΡΕΑΝ event που γίνονται στην πόλη, όλα θα τα βρείτε στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ του cityportal.gr

Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια αλλαγή, ακύρωση ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως