{ Εκπαίδευση }

Σεμινάριο «Ουρανογραφία» στον Όμιλο Φίλων Aστρονομίας

 

Κατηγορίες: Σεμινάρια

Σεμινάριο «Ουρανογραφία» στον Όμιλο Φίλων Aστρονομίας

Χώρος:
Διεύθυνση: Αλεξανδρείας 113, 54646
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω
Τιμή: από 3.00

Πότε: 26/09/2020
Ώρα έναρξης: 18:00

Ο Όμιλος Φίλων Aστρονομίας, ως υπέρμαχος της διάδοσης της γνώσης, διοργανώνει ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της Ουρανογραφίας

Η Ουρανογραφία είναι κλάδος της επιστήμης της Αστρονομίας.
Ως ερασιτέχνες ή επαγγελματίες οδηγοί, με τον δάσκαλο οδήγησης, μαθαίνουμε τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, τους φωτεινούς σηματοδότες, το πώς να κινούμε το αυτοκίνητο μας, να οδηγούμαστε στους δρόμους της πόλης και στο εθνικό δίκτυο.

Όπως με το κολύμπι διαχωρίζουμε τα επίπεδα σύνορα της θάλασσας και ερχόμαστε σε επαφή με έναν άλλον, πλούσιο κόσμο, του ανεξερεύνητου υποθαλάσσιου βυθού, με την Ουρανογραφία, ως ερασιτέχνες ή επαγγελματίες αστρονόμοι, μαθαίνουμε έναν ακόμη, άλλον κόσμο, αυτόν του έναστρου νυκτερινού ουρανού, με τα περίεργα ονόματα των αστερισμών και των αστεριών, το πώς τους εντοπίζουμε, πώς κινούνται στον ουράνιο θόλο, ως απλανείς και ως πλανήτες!

Πώς αυτά τα φωτεινά σήματα πλοήγησης, μας καθοδηγούν στους δρόμους του νυκτερινού ουρανού, πώς πήραν τα ονόματά τους, γιατί περιβάλλονται από μύθους και γιατί πολλά απ? αυτά τα αστέρια έχουν παράξενες ονομασίες.
Κι αν ένα σούρουπο, χαθείτε με το αυτοκίνητο σας κάπου, χωρίς σήμα στο σύγχρονο GPS ή στο κινητό σας, η γνώση της ουρανογραφίας, θα σας δώσει τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την ψυχραιμία να προσανατολιστείτε, συντροφιά με τα αστέρια της δημιουργίας, ώστε να μην χάσετε ποτέ ξανά το δρόμο σας σε θάλασσα, στεριά όπως και στη ζωή σας.

Ως συγκυρίαρχοι της γνώσης της, θα νιώσετε ανεξάρτητοι και αυτοδύναμοι πλέον, οπότε δυναμικά, θα επιλέγετε κατά περίπτωση, τους καλύτερους δρόμους και στα πολύπλοκα ταξίδια της καθημερινότητας. Όπως ισορροπώντας από παιδιά, στο ποδήλατο, νιώθετε περηφάνια για τις δεξιότητες σας, μαθαίνετε την αξία της γρήγορης μετακίνησης και υποσυνείδητα αποκτάτε την αντίληψη του μέτρου….τι είναι; Το να ισορροπεί κάποιος τον εαυτό του.

Σ? όλους, αρέσουν πολύ, οι δραστηριότητες και τα ταξίδια!

Κύκλος σεμιναρίων στον Όμιλο Φίλων Aστρονομίας (ΟΦΑ)
«Δημήτρης Γιαννόπουλος»: Ουρανογραφία


Ο Όμιλος Φίλων Aστρονομίας, ως υπέρμαχος της διάδοσης της γνώσης, διοργανώνει για εσάς ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της Ουρανογραφίας στην αίθουσα διαλέξεων των «Πτολεμαίων», με πλοηγό τον ερασιτέχνη αστρονόμο Θεοδωρίδη Κωνσταντίνο.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 18:00, στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113.

-Για τα σεμινάρια υπάρχει μια ελάχιστη συμβολική επιβάρυνση για τα μη μέλη (3 ευρώ και 2 ευρώ για φοιτητές και μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου). Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν για μαθητές Δημοτικού και τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Ομίλου.

-Για τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη θα προωθηθεί εκ νέου ο σύνδεσμος για τη ζωντανή μετάδοση του σεμιναρίου μέσα από το κανάλι μας στο YouTube.

Υπενθυμίζουμε ότι:
-Λόγω των δύσκολων συνθηκών που διανύουμε ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Για το λόγο αυτό προτείνεται η έγκαιρη προσέλευση.

-Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθόλη της διάρκεια παραμονής εντός του Ομίλου.

Πρόγραμμα σεμιναρίων: www.ofa.gr
 Όμιλος Φίλων Αστρονομίας | Αλεξανδρείας 113, (περιοχή Μαρτίου), 546 46 • τηλ: 2310 423133 • Θεσσαλονίκη

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ