Σύμφωνα με κάποιο μύθο η «ανακάλυψη» του τυριού προκλήθηκε από ένα ευχάριστο ατύχημα. Η υφήλιος διένυε την 4η π.Χ. χιλιετηρίδα όταν ένας Άραβας έμπορος αποφάσισε να κουβαλήσει μαζί του, διασχίζοντας την έρημο, γάλα στο σακίδιό του. Τώρα, για ποιο λόγο πίστεψε ο ευλογημένος πως θα μπορούσε να αντέξει άθικτο το γάλα σε μιας μέρας ταξίδι στην έρημο, δεν θα το μάθουμε ποτέ! Σίγουρα όμως δεν πρέπει να παραπονιόμαστε, γιατί το δέρμα του σακιδίου από τη μια, η μεγάλη ζέστη από την άλλη, το γάλα «έκοψε», χωρίστηκε σε μια μαλακιά μάζα και σ’ ένα υπόλευκο υγρό. Τη νύχτα λοιπόν, ο έμπορός μας ήπιε το δροσιστικό χυμό και έφαγε τη νόστιμη μάζα. Έτσι γεννήθηκε το τυρί, μια τροφή που έμελλε να αγαπηθεί πολύ.
Άσπρα, κίτρινα ή μπλε. Μαλακά ή σκληρά.
Με αλμυρή, γλυκιά ή πικάντικη γεύση.
Με έντονα ή διακριτικά αρώματα.
Η λίστα των τυριών είναι μακριά και ιδιαίτερα νόστιμη, ιδίως όταν συνοδεύεται από τους κατάλληλους συντρόφους. Φρέσκο ψωμί και το ταιριαστό κρασί.
Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010, στο σεμινάριο της Wine Plus με τίτλο «Τυριά και κρασιά: a love match» και με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα ανακαλύψουμε τον νόστιμο κόσμο των τυριών και θα εντρυφήσουμε στην αρμονία τους με τα κρασιά.
Το σεμινάρια αρμονίας γεύσεων της Wine Plus θα πραγματοποιηθεί στο Excelsior Hotel (Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 021020).
Αρχίζει στις 20:00, διαρκεί 2 ώρες, περιλαμβάνει γευστικές δοκιμές τυριών, κρασιών και συνοδεύεται από ενημερωτικό υλικό.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Wine Plus: τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε