{ Τελευταία νέα }

Σεμπάστιαν Κουρτς: «Όχι» από Αυστρία στην γαλλογερμανική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης


Κατηγορίες: Διεθνή

Σεμπάστιαν Κουρτς: «Όχι» από Αυστρία στην γαλλογερμανική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης«Όχι» από Αυστρία στην γαλλογερμανική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης

Κατά της πρότασης της Γαλλίας και της Γερμανίας για τη δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης που θα παρέχει βοήθεια προς τις πληγείσες χώρες-μέλη της ΕΕ μέσω επιχορηγήσεων, τάχθηκε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Oberoesterreichische Nachrichte,  ο Κουρτς προανήγγειλε μάλιστα μία «αντιπρόταση». Ο Αυστριακός καγκελάριος δηλώνει πως για το θέμα αυτό βρίσκεται σε σχετικό συντονισμό με την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία. 
Οι χώρες αυτές, μαζί με την Αυστρία, ανήκουν στη αποκαλούμενη «συμμαχία των καθαρά πληρωτών» και υποστηρίζουν έναν περιορισμό του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε μία πρόταση με τις δικές μας ιδέες. Πιστεύουμε ότι είναι δυνατό να ανακάμψουμε την ευρωπαϊκή οικονομία και να αποφύγουμε την κοινοτικοποίηση των χρεών», ισχυρίζεται ο Σεμπάστιαν Κουρτς.
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς επισημαίνει μάλιστα  ότι, ο ίδιος εξεπλάγη από την πρόταση του Γάλλου προέδρου και της Γερμανίδας καγκελάριου. «Φυσικά είναι νόμιμο, ότι δύο χώρες, και μάλιστα τόσο μεγάλες, προτείνουν κάτι», αναφέρει ο καγκελάριος. Ωστόσο, όπως ανέφερε, «η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ