Σερ Σάιμον Ρατλ και Λεωνίδας Καβάκος | ΕΡΤ3

«Σερ Σάιμον Ρατλ και Λεωνίδας Καβάκος». Μια μοναδική συναυλία κλασικής μουσικής, παρουσιάζει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση η ΕΡΤ3.


 

Μια μοναδική συναυλία κλασικής μουσικής, που μαγνητοσκοπήθηκε στο Μπάρμπικαν Χολ του Λονδίνου τον Ιανουάριο του 2022, παρουσιάζει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση η ΕΡΤ3 την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 8:30.

Η δεκαετία του 2020 συναντά τη δεκαετία του 1920, καθώς ο Σερ Σάιμον Ρατλ διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου που ερμηνεύει την «Έβδομη Συμφωνία» του Γιαν Σιμπέλιους, τη λαμπρή σουίτα από το μονόπρακτο μπαλέτο παντομίμας «Ο θαυμαστός Μανταρίνος» του Μπέλα Μπάρτοκ και το νέο κοντσέρτο για βιολί της Ουνσούκ Τσιν.

Πρόκειται για το καινούργιο αριστούργημα της διακεκριμένης κορεατικής καταγωγής συνθέτριας, με τίτλο «Θραύσματα Σιωπής», το οποίο παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρώτη. Αν και η Τσιν δεν είχε στα σχέδια της να γράψει άλλο κονσέρτο για βιολί μετά το πρώτο της, που αποτελεί ήδη ένα σύγχρονο κλασικό έργο, όταν άκουσε το παίξιμο του Λεωνίδα Καβάκου, άλλαξε γνώμη. Το συγκεκριμένο έργο προετοιμάζει τον δρόμο για ένα μουσικό ταξίδι πίσω στη δεκαετία του 1920 – όταν ο Σιμπέλιους και ο Μπάρτοκ βρήκαν εξίσου εκπληκτικούς κι ασυμβίβαστους νέους τρόπους να αφουγκράζονται τον κόσμο.

Έργα:

Ουνσούκ Τσιν, Κοντσέρτο για βιολί Νο 2, Θραύσματα Σιωπής (παγκόσμια πρεμιέρα)
Γιαν Σιμπέλιους, Έβδομη Συμφωνία
Μπέλα Μπάρτοκ, Ο θαυμαστός Μανταρίνος, Σουίτα

Ορχήστρα: Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου
Διεύθυνση Ορχήστρας: Σερ Σάιμον Ρατλ
Σολίστ: Λεωνίδας Καβάκος

► Info

ΕΡΤ3
Κυριακή 11 Ιουνίου 2023
Ώρα έναρξης: 20:30


 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως