{ Εκπαίδευση }

Σέρρες: αποχή και καταγγελίες εναντίον διευθύντριας γυμνασίου για… bullying

 

Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Σέρρες: αποχή και καταγγελίες εναντίον διευθύντριας γυμνασίου για… bullyingΜαθητές καταγγέλλουν τη διευθύντρια του Γυμνασίου Βυρώνειας Σερρών, για «ψυχολογικό πόλεμο και bullying»

Για «ψυχολογικό πόλεμο και bullying» καταγγέλλουν τη διευθύντρια του Γυμνασίου Βυρώνειας Σερρών, οι μαθητές της σχολικής μονάδας, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας.
 
Η μαθητική κοινότητα, αλλά και η τοπική κοινωνία, είναι ανάστατοι από τις ανεξήγητες εμμονές όπως ερμηνεύουν τις αποφάσεις της διευθύντριας του Γυμνασίου, ν? αναγκάσει δύο μαθητές να αλλάξουν σχολείο, επικαλούμενη τη νομοθεσία
 
Πρόκειται για μαθητές της Α και Γ τάξης Γυμνασίου, που φοιτούν στη σχολική μονάδα της Βυρώνειας, αλλά οι οικογένειές τους διαμένουν στο γειτονικό χωριό Νέο Πετρίτσι, και το τελευταίο διάστημα έχουν στοχοποιηθεί ανεξήγητα από την διευθύντρια της σχολικής μονάδας.
 
Μόλις την προηγούμενη Πέμπτη η διευθύντρια εκδίωξε την 14χρονη μαθήτρια από το σχολείο, βγάζοντάς την από το οίκημα, δείχνοντας το δρόμο της εξόδου σ? έναν ακόμη μαθητή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πατέρα του, με αποτέλεσμα ν΄ ανάψουν τα αίματα και να κληθεί η αστυνομία.
 
Η συμπεριφορά της διευθύντριας, οδήγησε την Παρασκευή και την Δευτέρα, τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου σε αποχή από τα μαθήματά τους, ενώ σε συνέλευση που πραγματοποίησαν ζήτησαν να υπάρξει λύση που θα επαναφέρει την ηρεμία στη σχολική μονάδα. Να σημειωθεί και πως ο Σύλλογος Διδασκόντων, έχει ταχθεί κατά της συμπεριφοράς της διευθύντριας απέναντι στους δύο μαθητές.
 
Σ? ανακοίνωσή οι μαθητές του σχολείου, καταγγέλλουν την διευθύντρια της σχολικής μονάδας πως τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργεί προβλήματα με αποκορύφωση το bullying σε συμμαθητές τους, προκειμένου ν? αλλάξουν σχολική μονάδα.
 
Οι μαθητές απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ.Κώστα Τενεκετζή, ενημερώνοντάς τον διεξοδικά για την  συμπεριφορά της διευθύντριας του Γυμνασίου, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του.
 
«Η κυρία Διευθύντρια προσπαθεί να υποτιμήσει μαθητές του σχολείου, ασκώντας τους ψυχολογικό πόλεμο και μπουλινκγ, φτάνοντας σε σημείο να χλευάζει και να χρησιμοποιεί ύβρεις εναντίων τους μπροστά στους συμμαθητές τους για τις πράξεις τους (…) Ασχολούμαστε λοιπόν τρία χρόνια με τ΄ αμέτρητα προβλήματα που δημιουργεί στο σχολείο μας η διευθύντρια με αποκορύφωμα να ζητάει έγγραφα που αφορούν τη φοίτηση μαθητών στο σχολείο ενώ η ίδια τους έχει δεχτεί μετά από τις απαραίτητες προφορικές διευκρινήσεις που ζήτησε από τους γονείς μήνες ή χρόνια πριν, την ίδια ώρα που επικαλούμενη φόρτο εργασίας, παραμελεί τα καθήκοντά της».
 
Με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ο προϊστάμενος της Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, δήλωσε πως οι δύο μαθητές δεν πρόκειται να μετακινηθούν σε γειτονική σχολική μονάδα. Ο ίδιος έκανε γνωστό πως τις επόμενες μέρες θα μεταβεί στην Βυρώνεια για να σζυητήσει με τους μαθητές, τα θέματα που έχουν προκύψει. Οι δηλώσεις του ωστόσο δεν φαίνεται πως ικανοποίησαν τους μαθητές του σχολείου, που την Δευτέρα πραγματοποίησαν νέα τρίωρη αποχή από τα μαθήματά τους. Από την πλευρά της η διευθύντρια του Γυμνασίου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το θέμα στην Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση Σερρών.
 
Οι γονείς των δύο μαθητών έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά της διευθύντριας, ενώ με έγγραφό τους προς το υπουργείο Παιδείας, ζητούν την άμεση παρέμβασή του ώστε να επανέλθει η ηρεμία στη σχολική μονάδα.
 
Ρεπορτάζ από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ