χαριτωμενο ζευγάρι στο κρεββάτι

Σεξουαλική ιατρική: Αποτελεσματική θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας με PRP

Υπολογίζεται ότι προβλήματα στύσης αντιμετωπίζει 1 στους 4 άντρες,  30% έως 65% άντρες ηλικίας 40 έως 80 ετών. Η γήρανση, το μεταβολικό σύνδρομο (αθηροσκλήρωση, σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, παχυσαρκία) βλάβες των αγγείων και των νεύρων της περιοχής (ιδιοπαθείς, μετατραυματικές, μεταχειρουργικές, επίδραση φαρμάκων) μπορεί να οδηγήσουν σε στυτική δυσλειτουργία. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά αυξάνονται συνεχώς. Η χορήγηση αυτόλογου πλάσματος αίματος εμπλουτισμένου με αιμοπετάλια (PRP) είναι η σύγχρονη, ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος που βελτιώνει τη ποιότητα της στύσης και τη σεξουαλική ικανότητα του άνδρα. Τα αποτελέσματα της θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας με PRP είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά:

  • Δίνει στύση με μεγάλη διάρκεια.
  • Βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος στο πέος.
  • Ενισχύει τα αποτελέσματά άλλων θεραπειών συνδυαζόμενη μαζί τους.
  • Δεν παρουσιάζει αλλεργίες και παρενέργειες.

Τι είναι το PRP (Platelet-Rich Plasma) ?

Αρχικά γίνεται η αιμοληψία και έχουμε αίμα του ασθενή. Στη συνέχεια φυγοκεντρούμε το αίμα και διαχωρίζουμε τα συστατικά του. Τμήμα του πλάσματος, το PRP, έχει 4-5 φορές περισσότερα αιμοπετάλια από το υπόλοιπο. Τα αιμοπετάλια περιέχουν πλήθος αυξητικών παραγόντων του ίδιου του ασθενή. Στα σημεία που τοποθετείται το PRP ξεκινά η αναγεννητική διαδικασία καθώς και η ενεργοποίηση βλαστικών κυττάρων με αποτέλεσμα την αγγειογέννεση και τη διόρθωση δερματικών, επιθηλιακών και νευρικών κυττάρων.

Δράση του PRP

Το PRP βοηθά την αναζωογόνηση των ιστών, στους οποίους τοποθετείται, και εφαρμόζεται σε πολλούς τομείς της ιατρικής όπως η Ορθοπεδική, η Γναθοχειρουργική, η Δερματολογία, η Αισθητική Ιατρική. Το PRP είναι πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες και οδηγεί σε:

  • Νεοαγγειογέννεση, με αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο πέος και αναζωογόνησή του.
  • Πλήθος αναγεννητικών διαδικασιών στο πέος.

Η θεραπεία αυτή μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες για τη βελτίωση της στύσης όπως τα χάπια. Το PRP προσφέρει σημαντική βελτίωση των νεύρων που έχουν υποστεί κάκωση μετά από ριζική προστατεκτομή.

Η διαδικασία με την οποία  γίνεται η θεραπεία

Μια εβδομάδα πριν τη θεραπεία διακόπτουμε τη λήψη αντιπηκτικών σκευασμάτων και αλκοόλ. Μισή ώρα πριν τη θεραπεία εφαρμόζουμε τοπική αναισθητική κρέμα στο πέος. Ο γιατρός λαμβάνει μικρή ποσότητα αίματος από το χέρι του ασθενή.  Αυτό το αίμα στη συνέχεια φυγοκεντρείται με αποτέλεσμα να διαχωριστούν τα συστατικά του. Ένα τμήμα του πλάσματος αναρροφάται με σύριγγα και στη συνέχεια με μικροσκοπική βελόνα εγχύεται σε ειδικές θέσεις του πέους. Η όλη διαδικασία διαρκεί 30 λεπτά, γίνεται στο χώρο του ιατρείου και ο ασθενής συνεχίζει άμεσα τη δραστηριότητά του. Ο πιθανός πόνος κατά τη διάρκεια της συνεδρίας προλαμβάνεται με χρήση αναισθητικής κρέμας.

Συχνότητα Η θεραπεία γίνεται σε δύο έως τρεις συνεδρίες με απόσταση ενός μήνα μεταξύ τους. Η συντήρηση γίνεται με μια έως δύο θεραπείες το χρόνο.

Αντενδείξεις: Το πολύ εντυπωσιακό και ευχάριστό είναι πως η θεραπεία είναι απόλυτα ασφαλής και δεν υπάρχουν αντενδείξεις. Η διαδικασία γίνεται εξ ολοκλήρου στο χώρο του ιατρείου. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι παράγωγο του αίματος του ίδιου του ασθενή για αυτό το λόγο δεν υπάρχουν αλλεργικές αντιδράσεις. Συστήνεται η διακοπή τυχόν λήψης ασπιρίνης και αντιφλεγμονωδών χαπιών 7 ημέρες πριν και 7 μέρες μετά την θεραπεία για τη πρόληψη δημιουργίας εκχυμώσεων ή μικρών αιματωμάτων αλλά και γιατί παράλληλα ασπιρίνης και αντιφλεγμονώδη αναστέλλουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.


Οι ειδικοί απαντούν: συμβουλές και λύσεις


Αποτελέσματα και διάρκεια

Το 60% των ανδρών έχει ορατή βελτίωση μετά τη πρώτη συνεδρία ενώ το ποσοστό ανεβαίνει στο 85% μετά τη δεύτερη συνεδρία. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι ορατό ένα μήνα μετά το τέλος της θεραπείας.

Τα θετικά αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν τουλάχιστον έξι μήνες και σε πολλές περιπτώσεις πολύ περισσότερο. Με θεραπεία συντήρησης 1-2 φορές τον χρόνο τα αποτελέσματα όχι μόνο διαρκούν αλλά και ενισχύονται.

Συμπερασματικά

  • Το P-shot είναι η ασφαλής μέθοδος για τη βελτίωση της στύσης στον άνδρα.
  • Αντιμετωπίζει: στυτική δυσλειτουργία, πρόωρη εκσπερμάτωση, αδυναμία εκσπερμάτωσης, μειωμένη ερωτική επιθυμία, μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.
  • Η θεραπεία εφαρμόζεται εξ ολοκλήρου στο χώρο του ιατρείου με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Για τις γυναίκες: Η ίδια θεραπεία, με διαφορετική τεχνική, εφαρμόζεται και στη γυναίκα για αναγέννηση των εξωτερικών οργάνων (O-shot) με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Σταματόπουλος Σταύρος, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

Σταματόπουλος Σταύρος
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
www.myskin.gr

 

 

 

ΚεντρικήΦωτογραφία Depositphotos

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως