Σεϋχέλλες: Μια από τις πιο «εμβολιασμένες» χώρες μετράει αύξηση των κρουσμάτων covid

Είναι μια από τις πιο εμβολιασμένες  χώρες στον κόσμο. Ωστόσο στο το νησιωτικό κράτος του Ινδικού ωκεανού,  αντιμετωπίζουν περαιτέρω αύξηση των περιπτώσεων κορωνοϊού, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να λάβει περαιτέρω περιοριστικά μέτρα.

Το νησιώτικο σύμπλεγμα των Σεϋχελλών με  σχεδόν 100.000 κατοίκους,  έχει εμβολιάσει πλήρως στο 60% του πληθυσμού του. Ωστόσο, οι Σεϋχέλλες κατέγραψαν σχεδόν 500 νέες μολύνσεις covid μεταξύ Πέμπτης και Σάββατου, αναφέρει το BBC, αυξάνοντας τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων σε περίπου χίλια.

Σε απάντηση σε αυτήν την επανάληψη της επιδημίας, οι Σεϋχέλλες έχουν σκληρύνει μέτρα. Τα σχολεία είναι κλειστά, οι συναντήσεις μεταξύ μελών διαφορετικών νοικοκυριών δεν επιτρέπονται πλέον και ενθαρρύνεται η τηλεργασία. Επιπλέον, μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα πρέπει τώρα να κλείσουν νωρίτερα το απόγευμα και οι αθλητικές δραστηριότητες ακυρώνονται. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 11 μ.μ. εξακολουθεί να ισχύει.

Το 1/3 των ενεργών περιπτώσεων εμβολιάστηκαν πλήρως

“Παρά τις εξαιρετικές προσπάθειες που καταβάλλουμε, η κατάσταση του Covid-19 στη χώρα μας είναι κρίσιμη αυτή τη στιγμή με πολλές καθημερινές περιπτώσεις που αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Πέγκυ Βιντότ σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, 4 Μαΐου.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως