Σήκωσαν στα χέρια μαθητή με κινητικά προβλήματα για να δει την Ακρόπολη-Tο ειδικό ασανσέρ είναι εκτός λειτουργίας

Σήκωσαν στα χέρια μαθητή με κινητικά προβλήματα για να δει την Ακρόπολη-Tο ειδικό ασανσέρ είναι εκτός λειτουργίας

Επιστολή του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού.

Το αίτημα του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού είναι να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία του αναβατορίου στην Ακρόπολη, ώστε αυτό το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς να είναι προσβάσιμο και πάλι στα άτομα με κινητικά προβλήματα.

 

Με επιστολή του προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού και την Α Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων,  ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού Θεσσαλονίκης φέρνει στο φως της δημοσιότητας το μείζον θέμα του αποκλεισμού της πρόσβασης στην Ακρόπολη Αθηνών σε άτομα με κινητικά προβλήματα, λόγω της μη λειτουργίας του αναβατορίου.
 
Η επιστολή αναρτήθηκε στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook και αναφέρεται αναλυτικά ότι  στο πλαίσιο τριήμερης εκδρομής της ΣΤ τάξης του δημοτικού σχολείου στην Αθήνα, ο Ερμής, μαθητής με κινητικά προβλήματα, ο οποίος κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο και πηγαίνει στο σχολείο με συνοδεία ειδικού βοηθητικού προσωπικού, δεν είχε τη δυνατότητα να ακολουθήσει τους συμμαθητές του κατά την επίσκεψη στην Ακρόπολη, στις 30 Μαρτίου, καθώς ήταν εκτός λειτουργίας για τεχνικούς λόγους το αναβατόριο. Τονίζεται δε, στην επιστολή  ότι το ειδικό ασανσέρ είχε εγκαινιαστεί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, φτάνοντας να εξυπηρετεί μέχρι και 20 άτομα ημερησίως. Δυστυχώς από τον Σεπτέμβριο του 2018 δεν λειτουργεί, αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση σε ΑμεΑ.
προκειμένου να μπορέσει ο Ερμής να επισκεφθεί και αυτό το μνημείο, ο πατέρας του και άλλοι
 
Γονείς και συνοδοί, σήκωσαν τον Ερμή στα χέρια τους και τον πήραν μαζί. Όπως σημειώνεται στην επιστολή, εκείνο το Σάββατο επισκέφθηκε την Ακρόπολη και γαλλόφωνο σχολείο με μαθήτρια σε αναπηρικό αμαξίδιο, που ανέβηκε και αυτή με τον ίδιο τρόπο: Τη σήκωσαν στα χέρια τους κάποιοι από τους ανθρώπους που τη συνόδευαν.
 
Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ρου Δημοτικού Σχολείου Ραιδεστού, ζητά τα αυτονόητα εν έτει 2019 για τη χώρα μας και την προσβασιμότητα Αμεα στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Να επισκευαστεί άμεσα το ανεβατόριο.

 

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως