Σίγουρος ο Τσαβούσογλου για την ολοκλήρωση της πώλησης των   F 35 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία

Σίγουρος ο Τσαβούσογλου για την ολοκλήρωση της πώλησης των F 35 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία

O Μελβούτ Τσαβούσογλου, επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, δήλωσε σίγουρος ότι οι ΗΠΑ θα παραδώσουν τελικά στην Τουρκία τα μαχητικά F-35.
 
Σε περίπτωσηόμως που κάτι τέτοιο δεν συμβεί,  διαμήνυσε ότι η Τουρκία θα στραφεί σε άλλους προμηθευτές, ενώ προειδοποίησε τις ΗΠΑ τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα  να αποκλείσει του Αμερικανούς από την στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ.
 
«Δεν ανησυχώ, το συμβόλαιο είναι νομικά δεσμευτικό, δεν μπορεί έτσι εύκολα να ακυρωθεί. Αν δεν παραδοθούν στην Τουρκία αυτά τα αεροσκάφη, θα καλύψουμε από κάπου αλλού τις ανάγκες μας», σημείωσε ο Μελβούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NTV και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η σύμβαση με τους Αμερικανούς είναι ολοκληρωμένη και τακτοποιημένη ως προς το οικονομικό της μέρος.
 
«Μπορεί να αγοράσουμε αεροπλάνα και από την Ρωσία και από μια χώρα του NATO» επεσήμανε επίσης ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.
 
Υπενθυμίζεται ότι η πώληση των F-35 έχει ανασταλεί προσωρινά με ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ωστόσο ο Τούρκος ΥΠΕΞ σχολίασε πως σε αρκετά θέματα, όπως οι αποφάσεις που αφορούν κυρώσεις, το Κογκρέσο δίνει τον τελευταίο λόγο στον Λευκό Οίκο.