{ Θέατρo }

Silence Speaks στο Φουαγιέ του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

από την Ομάδα Θεάτρου HIPPO


Κατηγορίες: Θέατρο

Silence Speaks στο Φουαγιέ του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Τιμή: από 5.00
Ποιοι: Tony Yap, Καλλιόπη Σίμου, Ηρακλής Κωτσαρίνης, Μίκα Στεφανάκη, Αναστασία Πλέλλη
Πότε: 16/05/2019 - 19/05/2019
Ημέρες & Ώρες
Πέμπτη: 21:30
Παρασκευή: 21:30
Σάββατο: 21:30
Κυριακή: 21:30

Η ομάδα θεάτρου HIPPO παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση, βασισμένη στο έργο του Ινδού συγγραφέα Dhanedra Kawade, «SILENCE SPEAKS» που μεταφέρεται επί σκηνής σε παγκόσμια πρώτη, στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου.

«Πώς βιώνει το σώμα την απώλεια;»
 
Η ομάδα θεάτρου HIPPO παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση, βασισμένη στο έργο του Ινδού συγγραφέα Dhanedra Kawade, «SILENCE SPEAKS» που μεταφέρεται επί σκηνής σε παγκόσμια πρώτη, στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου.

Μια διεθνής ομάδα καλλιτεχνών – χορευτών, ηθοποιών και μουσικών – από την Ινδία, τη Μαλαισία και την Ελλάδα, συναντιέται σε μια πρωτότυπη, βιωματική performance σωμάτων χωρίς λόγο. Με επικεφαλής τον σπουδαίο Μαλαισιανό χορευτή και χορογράφο Tony Yap και με μοναδικό αφηγηματικό όργανο το σώμα, η performance θα επιχειρήσει να προσεγγίσει τα διαφορετικά στάδια της απώλειας, πώς, δηλαδή, το σώμα βιώνει την απώλεια.
 
Παντρεύοντας την trance, που εστιάζει στη συνειδητότητα και την τελετουργία, με το kinemo, το προσωπικό στυλ θεάτρου της ομάδας, που βασίζεται στην αρχή ότι οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα επί σκηνής συνδέεται με μεγάλη ενεργειακή συμπύκνωση, η performance θα προσπαθήσει να αφυπνίσει και να εμπλέξει και τις πέντε αισθήσεις των θεατών μέσα από μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία που στοχεύει στην εξωτερίκευση της εσωτερικής αλήθειας, τόσο των performers, όσο και του κοινού.

Μετάκληση:
SILENCE SPEAKS
από την Ομάδα Θεάτρου HIPPO,
Από 16 έως 19 Μαΐου 2019, στις 21:30
στο Φουαγιέ του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
 
Λίγα λόγια για τον Tony Yap
Γεννημένος στη Μαλαισία, ο Tony Yap είναι καταξιωμένος χορευτής, σκηνοθέτης και χορογράφος. Υπήρξε ένας από τους βασικούς performers του θεάτρου IRAA (1989-1996) που δραστηριοποιήθηκε στην Αυστραλία και την Ευρώπη.

Το 1993 ίδρυσε την Mixed Company – τη σημερινή Tony Yap Company – στόχος της οποίας ήταν η δημιουργία μιας ιδιοσυγκρασιακής προσωπικής χορευτικής γλώσσας, με επιρροές από την ψυχανάλυση, τους σαμανικούς trance χορούς από την Ασία, το Butoh και τον φωνητικό αυτοσχεδιασμό.

Για την Mixed Company o Tony έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις Icarus, Print of a Pulse, Narcissus' s Dream και St Sebastian. Το Icarus και το Narcissus' s Dream ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης πρωτότυπης χορευτικής φόρμας στο φεστιβάλ Green Room Awards στη Μελβούρνη.

Ο Tony έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτεχνικούς φορείς και μεμονωμένους καλλιτέχνες σε Αυστραλία, Ινδονησία, Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία, Μαλαισία, Δανία, Κίνα, Νότια Κορέα και Ιαπωνία, ενώ έχει βραβευθεί σε φεστιβάλ και από διάφορους φορείς ως χορευτής και σκηνοθέτης.

Το 2005, μετά από υποτροφία που έλαβε από τον  ασιατικό οργανισμό AsiaLink, ξεκίνησε μια έρευνα στην Ινδονησία και τη Μαλαισία, με θέμα τη σαμανιστική trance πρακτική, την οποία και εφάρμοσε στην performance του Evocation of a lost body.

Το 2008 συμμετείχε σε ένα διεθνές καλλιτεχνικό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από ασιατικούς καλλιτεχνικούς φορείς και, σε συνεργασία με άλλους  καλλιτέχνες, το αποτέλεσμα ήταν η παράσταση RIAU, εμπνευσμένη από τις νομαδικές φυλές που κατοικούν στα νησιά Riau στην Ινδονησία.

Έχει λάβει επίσης χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού της Αυστραλίας για την performance The Buddha Body Series, που μετεξελίχθηκε στην performance Rasa Sayang, η οποία παρουσιάστηκε ολόκληρη τη χειμερινή σεζόν του 2010 στη Μελβούρνη με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Ο Tony Yap είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Melaka Arts and Performance.
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο: Dhanedra Kawade, Διασκευή – Σκηνοθεσία: HIPPO (Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος), Κίνηση – Χορογραφίες: Tony Yap, Δραματολόγος: Άννα Τζάκου, Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου, Φωτισμοί – Βίντεο: Αποστόλης Κουτσιανικούλης – Γιώργος Παναγόπουλος, Μουσική σύνθεση και μουσικός επί σκηνής: Γιώργος Δούσος, Βοηθός σκηνοθέτη: Ντία Καραγιάννη, Παραγωγή: HIPPO
Performers: Tony Yap, Καλλιόπη Σίμου, Ηρακλής Κωτσαρίνης, Μίκα Στεφανάκη, Αναστασία Πλέλλη
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χώρος: Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Παραστάσεις: Πέμπτη 16, Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στις 21:30
Διάρκεια παράστασης: 60'

Τιμές εισιτηρίων: 14 ευρώ κανονικό | 12 ευρώ ανέργων & ΑΜΕΑ | 8 ευρώ φοιτητών & ομαδικά (άνω των 15 ατόμων) | 5 ευρώ ατέλειες (κατά σειρά προτεραιότητας, από το ταμείο του θεάτρου)
Προ πώληση εισιτηρίων: viva.gr | 11876 | Public | Παπασωτηρίου | Seven Spots | Ιανός | Reload
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 2315 200 200 | [email protected]

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ