Σήμερα στην τηλεόραση | 38 ταινίες | Μ. Σάββατο

Οι σινεφίλ μπορούν να παρακολουθήσουν σήμερα  (Μ.Σάββατο 15/4/23) στην τηλεόραση 38 ταινίες  έως και το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Τις ώρες και τα κανάλια, για ΟΛΕΣ τις ταινίες μπορείτε να τις δείτε εδώ!

ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πρόταση για σήμερα 🎥🎥🎥

  • Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο (1955) Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 12 Δεκεμβρίου του 1955 και με 126.530 εισιτήρια ήρθε δεύτερη σε εισπράξεις (πρώτη ήταν η «Στέλλα» με τη Μελίνα Μερκούρη). Γυρίστηκε μέσα στο ίδιο έτος, στην Πάτρα. Ο Φίνος αρχικά δεν ήθελε στην ταινία τον Βασίλη Αυλωνίτης, καθώς θεωρούσε πως δεν ταίριαζε στην ομάδα ένας ηθοποιός που έχει παίξει σε ταινίες δεύτερης διαλογής. Αλλά επίσης δεν ήθελε ούτε την Καρέζη η οποία σημειωτέον είχε όλες τις περγαμηνές προερχόμενη από το Εθνικό Θέατρο. Ο λόγος της άρνησης του Φίνου ήταν ότι θεωρούσε πως είχε στραβισμό, κάτι που θα έβγαινε στην οθόνη. Ο Σακελλάριος, όμως επέμενε και πέρασε τελικά το δικό του. Την εποχή εκείνη ο πιο εμπορικός ηθοποιός του κινηματογράφου ήταν ο Μίμης Φωτόπουλος και ο πρώτος με τον οποίο ο Φίνος υπέγραψε συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας. Ακόμη, ο Φίνος επιθυμούσε διακαώς να παίξει ο Αλεξανδράκης, ο οποίος παρόλο που εμφανίζεται σε ένα μικρό ρόλο, η αμοιβή που εισέπραξε ήταν ηγεμονική, όπως αμείβονταν οι πρωταγωνιστές. Ο Αλέκος Σακελλάριος, απορρίψει τον χορογράφο και τις επαγγελματίες χορεύτριες που του προτάθηκαν και προτίμησε στη θέση τους αυθεντικές τσιγγάνες. Ήταν αυτές που χόρευαν με την Σούλη Σαμπάχ Βλέποντας την επιτυχία και την απήχηση που είχε η ταινία, ο Φίνος έπεισε τον Σακελλάριο να γυρίσει δυο χρόνια αργότερα τη συνέχεια της ταινίας με τίτλο «Λατέρνα, φτώχεια και γαρίφαλο». Κάτι τέτοιο δεν είχε ξαναγίνει μέχρι τότε.  Ήταν το πρώτο σίκουελ στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Εκτός από τις δικές μας προτάσεις (χρωματίζουμε με γαλάζιο τις ταινίες που προτείνουμε), κάνοντας κλικ πάνω σε οποιαδήποτε ταινία, μπορείτε να δείτε το τρέιλερ και να διαβάσετε πληροφορίες, σκηνοθέτη, ηθοποιούς, αξιολόγηση, βραβεία, ώστε να σχηματίσετε προσωπική άποψη.

Δείτε ΕΔΩ με μια ματιά τα πόστερ από ΟΛΕΣ τις ταινίες


► TV  Μ.Σάββατο  έως το απόγευμα 


► TV  Μ.Σάββατο βράδυ 


► TV μετά τα μεσάνυχτα έως Κυριακή του Πάσχα ξημερώματα   

Κυριακή του Πάσχα πρωί    


(Επιστροφή στην αρχή του σημερινού προγράμματος ώρες και κανάλια) 


  • ΟΛΕΣ οι ταινίες που παίζουν στην τηλεόραση. Οποιαδήποτε μέρα και αν μπείτε σ αυτό το άρθρο, ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ: Οι σημερινές Ταινίες στην τηλεόραση ΚΑΙ ΘΑ δείτε τις ταινίες ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ την τρέχουσα ημέρα

Με μια ματιά τα πόστερ από τις ταινίες

(Τις ώρες και τα κανάλια για όλες τις ταινίες μπορείτε να τα δείτε εδώ)

 

 

Σημείωση: κάθε ηλικία, κουλτούρα, ψυχοσύνθεση αλλά και αισθητική αντιλαμβάνεται αλλιώς τι είναι μια καλή ταινία. Τα κριτήριο μας, είναι αυστηρά σινεφίλ – πόσο καλογυρισμένη είναι μια ταινία – Σε όλες τις ταινίες υπάρχει αξιολόγηση από την IMDB

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως