«Σινεμά και Ψυχανάλυση»: διαδικτυακή προβολή της ταινίας «Ο Πατέρας» και συζήτηση

«Σινεμά και Ψυχανάλυση»: διαδικτυακή προβολή της ταινίας «Ο Πατέρας» και συζήτηση

Ο Ψυχαναλυτικός Κύκλος Θεσσαλονίκης οργανώνει τα τελευταία οκτώ χρόνια προβολές στο πλαίσιο του «Σινεμά και Ψυχανάλυση» με την προβολή ταινιών και τη συζήτηση γύρω από αυτές υπό ψυχαναλυτική- λακανική σκοπιά.

Το φετινό Σινεμά και Ψυχανάλυση, όμως, είναι ξεχωριστό όπως και οι συνθήκες που ζούμε. Η πανδημία έχει αλλάξει την καθημερινότητα μας και έχει ανατρέψει αντιλήψεις και δεδομένα. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να προσαρμοστούμε στη συγκυρία και να το οργανώσουμε διαδικτυακά. Είμαστε, έτσι, πολύ χαρούμενοι που ενώνουμε δυνάμεις με την ομάδα του Σινεμά και Ψυχανάλυση της Αθήνας και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης οργανώνουμε την πρώτη αυτή κοινή εκδήλωση.

«Σινεμά και Ψυχανάλυση»:
Προβολή της ταινίας «Ο Πατέρας» (Бащата / Bashtata) (2019)

Σκηνοθεσία: Kristina Grozeva, Petar Valchanov
Τιμημένη με το βραβείο καλύτερης ταινίας του φεστιβάλ του Karlovy Vary του 2019, και επίσημη υποψηφιότητα της Βουλγαρίας για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας του 2021

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία στις 4-6 Δεκεμβρίου διαδικτυακά και on demand και να συμμετέχουν στη σχετική συζήτηση την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 17:00- 19:00 που θα διεξαχθεί και πάλι διαδικτυακά.
Σχολιάζουν
Μόλαρη Ελένη, ψυχίατρος, μέλος της NLS
Ντούρος Βαγγέλης, ψυχίατρος, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας της NLS
Μήτσης Χρήστος, κριτικός κινηματογράφου

Συντονίζει
Blanchet Reginald, ψυχαναλυτής, μέλος της NLS και της Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου

Κόστος συμμετοχής 5 ευρώ

Ο Ψυχαναλυτικός Κύκλος Θεσσαλονίκης δραστηριοποιείται στην πόλη της Θεσσαλονίκης μια εικοσαετία τώρα σε σχέση με τη μελέτη και διάδοση της ψυχαναλυτικής σκέψης και πρακτικής λακανικού προσανατολισμού Κύκλου. Λειτουργεί στο πλαίσιο της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής (www.hellenicsociety-nls.gr) και έχει οργανώσει σειρά δραστηριοτήτων σε συνεργασία με θεσμούς της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με
τον κ. Ντούρο Ευάγγελο, τηλ. 6974868714, e-mail: durogoo8@gmail.com

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως