Σιροπιαστό κέικ πορτοκάλι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Kέικ πορτοκάλι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Αρωματικό και ιδιαίτερα γευστικό το κέικ που μας προτείνει το Αλεύρι Αλλατίνη.
Κέικ
    4 τεμ. αυγά
    200 γρ. ζάχαρη
    330 γρ. αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ για όλες τις χρήσεις
    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ΑΛΛΑΤΙΝΗ
    100 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
    100 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρέσκος
    1 τεμ. πορτοκάλι, το ξύσμα του (ακέρωτο)
Σιρόπι
    800 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρέσκος
    100 γρ. ζάχαρη
    φλούδες από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα, εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με τη μαρίζ. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα. Αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο και αν βγει στεγνό αποσύρουμε από το φούρνο. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και τις φλούδες για 4 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο κατά μέρος να χλιαρύνει το σιρόπι. Έπειτα περιχύνουμε το ζεστό κέικ και αφήνουμε κατά μέρος για αρκετές ώρες, μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι.
Πηγή. steliosparliaros.gr