Σκαρμούτσος: «Δεν αισθάνομαι ασφαλής στην κουζίνα με ανεμβολίαστους συναδέλφους μου» (BINTEO)

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ,”Σήμερα”, μίλησε ο σεφ και επιχειρηματίας Δημήτρης Σκαρμούτσος σχετικά με τις νέες εξελίξεις στο χώρο της εστίασης αλλά και για τον εμβολιασμό στους επαγγελματίες του χώρου.

«Δεν αισθάνομαι ασφαλής στην κουζίνα με ανεμβολίαστους συναδέλφους μου.Έχω εμβολιαστεί, είναι το μόνο όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας μαζί με μάσκες και άλλα μέτρα για να πολεμήσουμε τον κορωνοϊό, αρά είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε αυτό το όπλο προς όφελός μας.

Ήμουν από τους πρώτους που μίλησα για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση και υπήρχε μεγάλη κατακραυγή προς το πρόσωπό μου και από συνάδελφους και από πολίτες. Είναι κοινωνική μας ευθύνη να προσέχουμε και να προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας.

Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε, μπορούμε να παροτρύνουμε. Στις τελευταίες 2 εβδομάδες βλέπουμε μεγάλο κύμα στην εστίαση που αρχίζουν κάνουν ραντεβού, καταλαβαίνουν σιγά – σιγά ότι είναι λίγο μονόδρομος, ειδικά επειδή έχουμε διαλέξει αυτό το επάγγελμα και έχουμε επαφή με πολύ κόσμο. Παρόλ’ αυτά, όταν ένας εργαζόμενος σου λέει ότι φοβάται, πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις το φόβο του;»

Διαβάστε επίσης-Σφίγγει ο κλοιός για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση