Σκέρτσος: Η καλύτερη στιγμή στο Don't Look Up είναι όταν οι επιστήμονες προσεύχονται στο Θεό

Με σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτύπωσε την άποψή του για το Don’t Look Up o υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Άκης Σκέρτσος.

Η ανάρτηση του υπουργού:

«Και για να επανέλθω και να κλείσω με το don’t look up, για εμένα η πιο αληθινή, συγκινητική και στοχαστική στιγμή της ταινίας σχετικά με την ανθρώπινη κατάσταση, είναι το σημείο που η ομάδα των επιστημόνων ενώνει τα χέρια μαζί με την οικογένεια του πρωταγωνιστή και προσεύχεται στο Θεό. Αυτό είναι και το μεγαλείο της πραγματικής επιστήμης, ότι δεν διακατέχεται από βεβαιότητες, δόγματα και αφορισμούς. Διότι έχει στον πυρήνα της την ανοχή στην αμφισβήτηση δηλαδή την παραδοχή πως δεν υπάρχει ένα και μοναδικό σύστημα ερμηνείας του κόσμου και όσων συμβαίνουν σε αυτόν, χωρίς να απορρίπτει όσα δεν μπορεί να εξηγήσει. Αυτός είναι ο βαθύτερος παρηγορητικός ανθρωπισμός της Επιστήμης αλλά και η πραγματική προωθητική της δύναμη για την πρόοδο της ανθρωπότητας».

σχόλιο σκέρτσου

Το Don’t Look Up βρίσκεται διαθέσιμο στο Netflix από τις 24 Δεκεμβρίου και έχει προκαλέσει σάλο με την υπόθεσή του. Στην ταινία, δύο απεγνωσμένοι επιστήμονες προσπαθούν να σώσουν τον πλανήτη από μια ολική καταστροφή. Στην προσπάθειά τους συγκρούονται με δημοσιογράφους και πολιτικούς, των οποίων τα συμφέροντα δε συνάδουν με το κοινό καλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ταινία «Don’t Look Up» και η πραγματικότητα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως