Σκόπια: Παραιτήθηκε και επίσημα ο Ζόραν Ζάεφ μαζί με όλη την κυβέρνησή του

Σκόπια: Παραιτήθηκε και επίσημα ο Ζόραν Ζάεφ μαζί με όλη την κυβέρνησή του

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ, υπέβαλε στη Βουλή την επίσημη παραίτηση της κυβέρνησής του, ενόψει του σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Καθήκοντα υπηρεσιακού πρωθυπουργού αναμένεται να αναλάβει ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών, Όλιβερ Σπάσοφσκι, ο οποίος έλαβε πριν από λίγο από τον Πρόεδρο της χώρας, Στέβο Πεντάροφσκι, την σχετική εντολή για τον σχηματισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Ο Όλιβερ Σπάσοφσκι, ο οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης του Ζόραν Ζάεφ και είναι αντιπρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος θα παρουσιάσει αργότερα σήμερα στη Βουλή τη σύνθεση και το πρόγραμμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα μέχρι τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 Απριλίου και το σχηματισμό νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από αυτές.
Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση θα συμμετάσχουν και δύο υπουργοί  από το κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στα Σκόπια, 100 ημέρες πριν από τις εκλογές, δηλαδή σήμερα 3 Ιανουαρίου πρέπει να σχηματιστεί μία υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 12ης Απριλίου.
 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως