Σκωτία: Επικύρωσε με νόμο την δωρεάν διάθεση γυναικείων ειδών προσωπικής υγιεινής

Σκωτία: Επικύρωσε με νόμο την δωρεάν διάθεση γυναικείων ειδών προσωπικής υγιεινής

Σχολεία, πανεπιστήμια και οργανισμοί συγκαταλέγονται ανάμεσα στους δημόσιους χώρους όπου πρέπει να υπάρχουν τα προϊόντα

 Η Σκωτία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που με νομική διάταξη επικύρωσε την δωρεάν διάθεση γυναικείων ειδών υγιεινής   για όσους δεν μπορούν οικονομικά να τα αγοράσουν. Σύμφωνα με την νομική διάταξη ανάμεσα στους δημόσιους χώρους όπου θα υπάρχουν τα εν λόγω προϊόντα συγκαταλέγονται σχολεία, πανεπιστήμια και άλλοι οργανισμοί, όπου πρέπει να τα έχουν τοποθετημένα στις τουαλέτες.
 
Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη το 2017 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 1 στα 10 κορίτσια δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε αυτές τις μηνιαίες αγορές.  Αν και στην Σκωτία, υπήρχαν τέτοιες κινήσεις από διάφορους τοπικούς δήμους και κοινότητες, πλέον η δημόσια πρόνοια και αλληλεγγύη υποστηρίζεται και νομικά. 
 
Η Σκωτσέζα βουλευτής Μόνικα Λένον, η οποία εισηγήθηκε αυτής της πρότασης, δήλωσε πως  ο νέος νόμος θα βοηθήσει κάθε κοπέλα και γυναίκα της χώρας στο να μην ανησυχεί για την αγορά προϊόντων περιόδου και τόνισε πως η απόφαση αυτή αποτελεί ένα «σήμα» για όλες τις χώρες του κόσμου, οι οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Σκωτίας. 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως