{ Τελευταία νέα }

Σκύδρα: Ζητούν να αφαιρεθεί το όνομα του Αλ. Νικολαΐδη από το δημοτικό γυμναστήριο - Η απάντηση του ολυμπιονίκη του Τάε-κβον-ντο


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Σκύδρα: Ζητούν να αφαιρεθεί το όνομα του Αλ. Νικολαΐδη από το δημοτικό γυμναστήριο - Η απάντηση του ολυμπιονίκη του Τάε-κβον-ντοΤο δημοτικό γυμναστήριο Σκύδρας πρόσφατα έλαβε το όνομα του ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Το δημοτικό γυμναστήριο Σκύδρας πρόσφατα έλαβε το όνομα του ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη κατάγεται από την περιοχή (Μαυροβούνι) προς τιμήν των μεγάλων αθλητικών του επιτυχιών. Μια ομάδα όμως πολιτών που αυτοαποκαλείται «Πολίτες Σκύδρας»,  έβγαλε μια ανακοίνωση με την οποία ζητά τη συλλογή υπογραφών για την αφαίρεση του ονόματος  του ολυμπιονίκη από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Σκύδρας.
 
Χαρακτηριστικά όπως αναφέρει η συγκεκριμένη ομάδα στην ανακοινωση-επιστολή  «...ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης πολιτικοποιήθηκε, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τα ιδεώδη του αθλητισμού και του πολιτισμού, μιας και δεν δύναται ένας Ολυμπιονίκης πρότυπο της νεολαίας, να πολιτικοποιηθεί και να υποστηρίζει δημόσια την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών που χαρίζει το όνομα Μακεδονία στους βόρειους γείτονες μας ...».
 
Άμεση ήταν η απάντηση του ολυμπιονίκη του Τάε-κβον-ντο και υποψηφίου ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Νικολαΐδη μέσω ανάρτησης στο facebook :
 
«Το ΔΑΚ Σκύδρας αποφασίστηκε να ονομαστεί "Αλέξανδρος Νικολαΐδης" σαν αναγνώριση στις επιτυχίες μου να φέρνω Ολυμπιακά μετάλλια για την Ελλάδα τιμώντας το εθνόσημο. Για τους λίγους "δημοκράτες" που με εκβιάζουν να αποσυρθώ από την πολιτική και τις Ευρωεκλογές γιατί δεν έχω όπως λένε ως αθλητής το δικαίωμα να ασχοληθώ με την πολιτική, έχω να πω τα εξής: Να συνεχίσουν να κάνουν αυτά που πιστεύουν, να μαζέψουν υπογραφές για να αποσυρθεί το όνομα μου από το γήπεδο. Κι εγώ όμως με τη σειρά μου θα συνεχίσω τιμώντας τον εαυτό μου και την πατρίδα μου, μιλώντας δημόσια με καθαρό λόγο δηλώνοντας υπεύθυνα αυτά που πρεσβεύω. Αν έχουν το θάρρος, ας μιλήσουν κι αυτοί επώνυμα, ενημερώνοντας μας ποιους εκπροσωπούν, ποιο κομμάτι της κοινωνίας αντιπροσωπεύουν και σε ποια μεριά της ζυγαριάς της δημοκρατίας ανήκουν».

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ