Σκύλος έσωσε ορειβάτη - τον ζέσταινε για 13 ώρες με το σώμα του (ΦΩΤΟ)

Σκύλος έσωσε ορειβάτη

Η Κροατική Ορεινή Υπηρεσία Διάσωσης, ανακοίνωσε ότι μια από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις διάσωσης που οργάνωσε ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφού ο τραυματίας ορειβάτης που γλίστρησε σε πλαγιά 150 μέτρων στην ψηλότερη κορυφή του όρους Velebit, διασώθηκε.

27 διασώστες από το Gospić, το Zadar, το Split και την Istria, συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης με την Κροατική Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης HGSS, αναφέρει το πρακτορείο Tanjug από τα κροατικά μέσα ενημέρωσης. Ο τραυματίας ορειβάτης βρισκόταν σε πολύ δυσπρόσιτο έδαφος και η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε σχεδόν εννέα ώρες.

Οι διασώστες περιέγραψαν τι συνέβη στο Facebook και έγραψαν διθυραμβικά σχόλια για τον σκύλο που ήταν μαζί με τον ορειβάτη, τον Νορθ. Ο σκύλος δεν τραυματίστηκε, αλλά κουλουριάστηκε δίπλα στον ορειβάτη ζεσταίνοντάς τον με το σώμα του για 13 ολόκληρες ώρες.

«Η φιλία και η αγάπη μεταξύ ανθρώπου και σκύλου δεν γνωρίζουν σύνορα. Ο Νορθ πέρασε χωρίς τραυματισμούς, αλλά ο φίλος του, νεαρός ορειβάτης, δεν στάθηκε τόσο τυχερός. Κουλουριάστηκε δίπλα του και τον ζέστανε με το κορμί του. Η πίστη του δεν τελείωσε με την άφιξη των διασωστών, ήταν ένας από εμάς που φρουρούσε τον άνθρωπο του για 13 ώρες. Από αυτό το παράδειγμα, μπορούμε όλοι να μάθουμε να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον», έγραψαν χαρακτηριστικά οι διασώστες.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως