Snowpiercer: Σας προτείνουμε να δείτε τη δυστοπική σειρά του Netflix

Μετά την εξαιρετική ταινία του 2013 από τον Bong Joon-ho, το TNT και το Netflix αποφάσισαν να δώσουν ένα νέο «αέρα» στο «Snowpiercer» κάνοντας το σειρά. Βασισμένη τόσο στη ταινία, όσο και στο Γαλλικό comic του 1982, «Le Transperceneige», η σειρά διαθέτει δύο σεζόν των 10 επεισοδίων η κάθε μία (45λεπτα), τα οποία σας περιμένουν για streaming στο Netflix.

Η υπόθεση

Βρισκόμαστε μερικά χρόνια αφότου η Γη έχει κυριολεκτικά παγώσει από τις πολικές θερμοκρασίες που υπάρχουν. Οι επιζώντες βρίσκονται σε ένα τρένο με παραπάνω από 1000 βαγόνια, το Snowpiercer, το οποίο κινείται αδιάκοπα, καθώς αν σταματήσει, όλοι και τα πάντα θα παγώσουν.

Το τρένο αυτό αντανακλά τις κοινωνίες μας, όπου συναντάμε τα κατώτερα κοινωνικά «στρώματα» και σταδιακά ανεβαίνουμε προς τα πάνω και προς τα ισχυρότερα. Τη διοίκηση του τρένου κατέχει η Melanie Cavil, την οποία υποδύεται η Jennifer Connelly. Ουσιαστικά «τρέχει» το τρένο εξ ονόματος του Mr. Wilford, τον οποίο ποτέ δεν βλέπουμε, αλλά γνωρίζουμε πως είναι ο δημιουργός του τρένου, το οποίο ο ίδιος πιλοτάρει, και έχει πάρα πολλούς φανατικούς υποστηρικτές.

Τα κατώτερα κοινωνικά «στρώματα», όμως, οι Ουραγοί, έχουν στα σκαριά μία εξέγερση που θα φέρει μία σχετική ισορροπία στο τρένο και θα τους δώσει ίσα δικαιώματα με όλους τους επιβαίνοντες. Μπροστάρης σ’ αυτήν την προσπάθεια είναι ο Andre Layton (Daveed Diggs), που ενώνει τους δικούς του ανθρώπους με το όραμα της επανάστασης.

Δεν θα επεκταθούμε σε spoilers, όμως αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως ορισμένα πράγματα πάνε έτσι όπως τα φανταζόμαστε, ενώ άλλα το ακριβώς αντίθετο. Η 2η σεζόν έρχεται για να ενώσει μερικά «κενά» και να λύσει ορισμένες απορίες που μας άφησε η 1η, ενώ την εμφάνιση του κάνει ο πολύ γνωστός ηθοποιός, Sean Bean (Game of Thrones), σε ρόλο-έκπληξη!

Η άποψη μας

Σίγουρα, το «Snowpiercer» είναι μια ικανοποιητική πρόταση αν θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό. Διαθέτει μια αρκετά καλή πρώτη ύλη σεναρίου, με αυτόν τον δυστοπικό τόνο και με την κοινωνία που είναι ιεραρχημένη όπως είναι και σήμερα. Από τις ερμηνείες του cast της 1ης σεζόν ξεχωρίζει αυτή της Jennifer Connelly, που κρύβει πολύ καλά τα συναισθήματα και τις αλήθειες της κάτω από αυτό το ψυχρό και ατάραχο πρόσωπο της.

Οι σκηνές δράσης και ο γρήγορος ρυθμός σχηματίζουν μία 1η σεζόν που ναι μεν έχει ορισμένα θέματα σεναρίου και ερμηνειών, όμως αυτό δεν θα σας εμποδίζει να τη δείτε ευχάριστα και να την απολαύσετε. Παράλληλα, ακολουθεί και η 2η σεζόν, που πάει την ιστορία ένα «κλικ» παραπέρα, ούσα βελτιωμένη σε ορισμένους τομείς σε σχέση με τη 1η.

►►►►►► Διαβάστε: Ποιες ταινίες θα δούμε σήμερα στην τηλεόραση -οι ταινίες δημοσιεύονται καθημερινά από το πρωί το αργότερο μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως