Σοφία Μπεκατώρου: Δεν έχω κάνει καμία νέα καταγγελία κακοποίησης

H Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου με ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει ότι δεν την εκφράζει ο τίτλος «Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου» ούτε εκφράζει τον σκοπό για τον οποίο έδωσε συνέντευξη στα ΝΕΑ.

Μάλιστα εκφράζει την ενόχλησή της και επιτίθεται στην εφημερίδα σημειώνοντας πως το πρωτοσέλιδο με τίτλο «ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου..» δεν την εκφράζει.

Διαβάστε σχετικά: Νέα αποκάλυψη από τη Σοφία Μπεκατώρου- Ολυμπιονίκης μού επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ήμουν 16

Η Ολυμπιονίκης πλαισιώνει την ανάρτησή της με φωτογραφία που γράφει «journalism ethics» αφήνοντας αιχμές για την δημοσιογραφική ηθική και δεοντολογία.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Σοφία Μπεκατώρου αναφέρει:

«Με αφορμή τη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα» στις 22/7/21 με τίτλο ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ «Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου» θα ήθελα να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

Καμία νέα καταγγελία κακοποίησης δεν έχω κάνει και ο ισχυρισμός της δημοσιογράφου ότι την παραχώρησα αποκλειστικά σε εκείνη δεν ευσταθεί. Η μόνη καταγγελία που έχει γίνει είναι αυτή που βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, δεν αποτελεί σημερινή καταγγελία, ούτε συνιστά το λόγο για τον οποίο έγινε η συγκεκριμένη συνέντευξη, όπως εξ αρχής ξεκαθάρισα στην εν λόγω δημοσιογράφο. Σχετικά με τις καταγγελίες περιστατικών κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου θέλω να τονίσω ότι έχουν κλείσει οριστικά.

Αυτό που έχει για μένα ύψιστη σημασία είναι το πώς συνολικά η κοινωνία, η πολιτεία και ο καθένας από εμάς θα διαχειριστούμε φαινόμενα κάθε μορφής βίας στο παρόν και το μέλλον. Αυτό ακριβώς ήταν και το πλαίσιο στο οποίο έδωσα τη συγκεκριμένη συνέντευξη με την πεποίθηση, ότι αυτό θα αποτυπωνόταν τελικά και στο δημοσιευθέν υλικό, πράγμα που δεν έγινε και ο ηχηρός τίτλος που δόθηκε αποπροσανατόλισε ακόμη περισσότερο το σκοπό της συνέντευξής μου.

Το σημείο που προβλήθηκε και μέσα από τους τίτλους αποτελούσε ένα μόνο μικρό κομμάτι της συζήτησης που διηγηματικά ανέφερα στη δημοσιογράφο και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε το κεντρικό θέμα και το σκοπό της συνέντευξης.

Με βάση τα παραπάνω η ανάδειξη του θέματος της λεγόμενης καταγγελίας μου ως ουσία της συνέντευξης μέσα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» με τίτλο ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ «Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου..» δεν με εκφράζει, ούτε εκφράζει το σκοπό για τον οποίο έδωσα τη συνέντευξη.