Σοκαρισμένοι από τους βιασμούς και την ωμή βία οι θεατές έφυγαν από την προβολή του The Nightingale

Σοκαρισμένοι από τους βιασμούς και την ωμή βία οι θεατές έφυγαν από την προβολή του The Nightingale

Οι σκηνές του βιασμού και η ωμή βία ώθησαν θεατές να αποχωρήσουν από την αίθουσα από προβολές του Sydney Film Festival την Κυριακή και τη Δευτέρα το βράδυ.

Η ταινία, τοποθετείται χρονικά το 1825 στην Τασμανία κατά τη διάρκεια της μαζικής σφαγής των Αυτόχθονων Αυστραλών. Αφηγείται την ιστορία της Claire μιας 21χρονης Ιρλανδής που βρίσκεται παγιδευμένη υπό τον έλεγχο του βάρβαρου αφέντης της, του υπολοχαγού Χόκινγκ.

Εντός της πρώτης μισής ώρας, η Claire κρατείται και βιάζεται πολλές φορές από πολλούς ανθρώπους, με την κάμερα να αναγκάζει τον θεατή να παρακολουθήσει τον πόνο στο πρόσωπό της σε πλάνα πιο ρεαλιστικά από το αναμενόμενο.

Σε μια αυστραλιανή πόλη όπου ξεκίνησε η προβολή την Κυριακή κάποιοι αποχώρησαν από τον κινηματογράφο, με μια γυναίκα να φωνάζει: «Έχει ήδη βιαστεί, δεν χρειάζεται να το ξαναδούμε».

Η Kent είπε ότι κατανοεί ότι οι σκηνές βιασμού θα ήταν θα ήταν δύσκολες, αλλά πίστευε ότι δεν είχαν γυριστεί με έναν δυσάρεστο τρόπο. Με την εστίαση στα πρόσωπα των γυναικών και όχι στο σώμα τους, θέλησε το κοινό να υπολογίσει τον πόνο και το τραύμα γυναικών, αναφέρει.

«Αυτές οι γυναίκες υπέφεραν τόσο πολύ στα χέρια των κυρίων τους – βιασμούς, ξυλοδαρμούς και ψυχολογική κακοποίηση», αναφέρει.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως