{ }

Σοκαριστικές εικόνες από την επίθεση αντιεξουσιαστών στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, κ. Μπουραντώνη

Οι εικόνες παραπέμπουν σε άλλες εποχές


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Σοκαριστικές εικόνες από την επίθεση αντιεξουσιαστών στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, κ. Μπουραντώνη

Σοκαριστική είναι η εικόνα που δημοσιοποιήθηκε από ομάδα αντιεξουσιαστών, η οποία πραγματοποίησε επίθεση στο γραφείο του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, κ. Δημήτρη Μπουραντώνη, την Πέμπτη (29/10).

Σοκαριστική είναι η εικόνα που δημοσιοποιήθηκε από  ομάδα  αντιεξουσιαστών, η οποία  πραγματοποίησε επίθεση στο γραφείο του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ,κ. Δημήτρη Μπουραντώνη, την Πέμπτη (29/10). Μία ομάδα  20 ατόμων με καλυμένα τα πρόσωπά τους και φορώντας γάντια, εισέβαλλε στο γραφείο του Πρύτανη προκαλώντας σοβαρές ζημιές στον χώρο. Η δράση των αγνώστων δεν περιορίστηκε στις υλικές ζημιές αλλά επεκτάθηκε και προς το πρόσωπο του Πρύτανη. Όπως δείχνει η εικόνα που προκαλεί σοκ,  οι άγνωστοι κρεμάσαν πινακίδα με σκοινί από τον λαιμό του κ. Μπουραντώνη, με το μήνυμα "αλληλεγγύη στις καταλήψεις". 
Η όψη του Πρύτανη είναι ενδεικτική της ψυχολογικής κατάστασης του, την ώρα της επίθεσης.
 
Η φωτογραφία η οποία συνοδεύεται από μακροσκελές κείμενο δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου και υπογράφεται από την "Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης".
 
Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει: 
"Επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε τον νυν πρύτανη της ΑΣΟΕΕ γιατί μέσα από τον τότε θεσμικό του ρόλο ήταν συνυπεύθυνος στην εκκένωση της κατάληψης Βανκβούβερ Απαρτμάν και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ. Ο Δημήτρης Μπουραντώνης εκμεταλλευόμενος τη θέση που τότε κατείχε ως αντιπρύτανης, υπήρξε μέλος εκείνου του διοικητικού προσωπικού που ασκούσε πιέσεις στις κατασταλτικές αρχές προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις παραπάνω εκκενώσεις. Είναι ο ίδιος που εκμεταλλευόμενος την "ακαδημαϊκή αυθεντία" του φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Είναι ο ίδιος που αποτελεί κομμάτι μιας συντηρητικής ακαδημαϊκής κοινότητας που οραματίζεται έναν εξευρωπαισμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων. Είναι ο ίδιος που εμπλέκεται σε ύποπτες αναθέσεις ερευνητικών προγραμμάτων σε οργανισμούς και εταιρίες για αμισθί παροχή πνευματικής εργασίας που συνεπάγεται την εκμετάλλευση φοιτητών/τριων που ασκούν την πρακτική τους."


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ