Προβατάς - Τσόρμπα

Σωκράτης Προβατάς: Oι γυναίκες δεν προχωρούν σε καταγγελία γιατί δεν εμπιστεύονται την αστυνομία

«Η απεχθέστερη μορφή παραβατικότητας είναι ο βιασμός. Ακόμη και από την ανθρωποκτονία από πρόθεση, απεχθέστερος είναι ο βιασμός» υποστήριξε στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα ο γνωστός ποινικολόγος Σωκράτης Προβατάς.
Σχετικά με την επιφυλακτικότητα των γυναικών στο να προχωρήσουν σε καταγγελίες, ο κ. Προβατάς επικαλέστηκε έρευνες σύμφωνα με τις οποίες οι γυναίκες δεν προχωρούν σε καταγγελία για βιασμό, βία ή ενδοοικογενειακή βία, επειδή δεν εμπιστεύονται την αστυνομία και τη δικαιοσύνη. Ο ίδιος μάλιστα συμφώνησε λέγοντας πως «έχουν δίκιο».

Δεν είναι αποτρεπτικές οι ποινές

Μιλώντας για την αυστηροποίηση των ποινών ο κ. Προβατάς αναφέρθηκε στα 36 χρόνια ποινικής δικηγορίας που ασκεί, αποκαλύπτοντας το βίωμά του : «Αυτός που θέλει να κλέψει, αυτός που θέλει να βιάσει, αυτός που θέλει να σκοτώσει, αυτός που θέλει να κάνει μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, όταν έρχεται η στιγμή να διαπράξει το αδίκημα, δε σκέφτεται το νόμο. Ούτε την ποινή. Άρα δεν είναι αποτρεπτικές οι ποινές» τονίζει.
Παράλληλα σημειώνει πως οι νόμοι πρέπει να αλλάζουν και η νομοθεσία να προσαρμόζεται προτείνοντας κάθε κυβέρνηση «να έχει μόνιμη νομοπαρασκευαστική επιτροπή –όχι να τη δημιουργεί όταν χρειαστεί-που να βλέπει ποια άρθρα και ποια αδικήματα θέλουν βελτίωση και να τα βελτιώνει»

Δείτε τι είπε ο κ. Προβατάς:

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως