Ταγίπ Ερντογάν

Σόου κατά της Ελλάδος και Κύπρου κατά τελετή καθέλκυσης υποβρυχίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Προεκλογικό «σόου» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας και της Κύπρου τη Δευτέρα στην πανηγυρική τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου Hızırreis (γερμανικής κατασκευής υποβρύχια τύπου «Παπανικολής») στο ναυπηγείο Γκιολτσούκ της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «ο κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας» «φωτογραφίζοντας» την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.

«Τα οπλισμένα drones μας, για τα οποία γράφτηκαν τραγούδια για την επιτυχία τους στην Ουκρανία, χαρακτηρίστηκαν ως μηχανές δολοφονίας που σφαγιάζουν αθώους στον πόλεμο του Καραμπάχ (2020)» υποστήριξε ακόμα.

«Ξεκινώντας από τους γείτονές μας, πολλές χώρες της Ευρώπης προστάτευσαν τους ποταπούς της FETO» ισχυρίστηκε.

«Όσοι μιλούσαν συνεχώς για νόμο, δικαιοσύνη και δημοκρατικές αξίες στις συναντήσεις τους μαζί μας δεν ντρέπονταν να στηρίζουν τους αιματοβαμμένους δολοφόνους» σχολίασε ακόμη, αιχμές που φάνηκε να αφορούν επίσης Σουηδία και Φινλανδία.

«Στοχοποιηθήκαμε λόγω των νόμιμων διασυνοριακών επιχειρήσεων μας εναντίον τρομοκρατών που στοχεύουν τις ζωές, τις περιουσίες και την ελευθερία του λαού μας. Ακόμη και όταν πολεμούσαμε σώμα με σώμα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος ήμασταν αντικείμενο αδιανόητων κατηγοριών και συκοφαντιών» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ποτέ δεν ξεχάσαμε τις άδικες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα μας λόγω της ‘ειρηνευτικής επιχείρησης’ (σ.σ. «Αττίλας») στην Κύπρο» πρόσθεσε.

Το Hızırreis θα τεθεί σε λειτουργία το 2023, ενώ και το υποβρύχιο Selmanreis θα τεθεί σε λειτουργία το 2027. Ανέφερε ακόμη ότι από φέτος, και κάθε χρόνο, θα μπαίνει στην υπηρεσία του πολεμικού ναυτικού από ένα υποβρύχιο και  έως το 2027 το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας θα έχει έξι νέα υποβρύχια αυτού του τύπου.

Διαβάστε επίσης:

«Turkaegean»: Προκλητική τουριστική καμπάνια του τουρκικού ΕΟΤ (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως