«Sounds of the World» στον Λόφο της Σάνης

«Sounds of the World» στον Λόφο της Σάνης

Το Sani Festival υποδέχεται φέτος την Céu τραγουδίστρια των Grammys και των υψηλών θέσεων στα charts, που αιχμαλώτισε κοινό και κριτικούς, οι οποίοι την έχουν χαρακτηρίσει «το μέλλον της βραζιλιάνικης ποπ μουσικής» και το πορτογαλλικό γκρουπ Deolinda, με μουσικές επιρροές από όλους τους σημαντικούς καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής της χώρας, από την αλησμόνητη Amalia Rodrigues μέχρι τους Madredeus, οι οποίοι τραγουδούν fados, όχι όμως στην κλασική τους μορφή: Τα fados των Deolinda βρίσκουν το θετικό μέσα στα αρνητικά, έχουν χρώμα και διάθεση, αποτελούν ένα σπάνιο μουσικό μείγμα τζαζ, ποπ, σάμπα, χαβανέζικων ήχων αλλά και ρεμπέτικου, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση που συστήνονται για πρώτη φορά ζωντανά στο ελληνικό κοινό σε μια και μόνη αποκλειστική εμφάνιση.
Tην ενότητα Sounds of the World τέλος, αγκαλιάζουν οι Giulia y los Tellarini, το συγκρότημα που συνέθεσε τη μουσική για την ταινία «Vicky Christina Barcelona» του Woody Allen και το οποίο θα μεταφέρει τους ονειρικούς του ήχους στη σκηνή του Sani Festival, στο Λόφο της Σάνης, στις 25 Ιουλίου.


Sounds of the World
Η νέα μουσική σκηνή της Πορτογαλίας, της Βραζιλίας και της Ισπανίας, στον Λόφο της Σάνης
23-25 Ιουλίου 2010
Η καρδιά του μουσικού χάρτη της χώρας χτυπά στον Λόφο της Σάνης αλλά και στις καρδιές των φίλων της μουσικής και των τεχνών που, χρόνια τώρα, παρακολουθούν με ενθουσιασμό τις εκδηλώσεις του.


Βιογραφικά καλλιτεχνών

Céu
H βρετανική «Guardian» την αποκαλεί «νέα πρέσβειρα της βραζιλιάνικης μουσικής», ενώ το έγκριτο γαλλικό περιοδικό «Les Inrockuptibles» την χαρακτήρισε μια από τις πέντε κορυφαίες αποκαλύψεις στη world music. Η Céu, η τραγουδίστρια των Grammy και των υψηλών θέσεων στα charts, είναι για την παγκόσμια μουσική βιομηχανία «το μέλλον της βραζιλιάνικης ποπ». Η απόδειξη του μοναδικού της ταλέντου βρίσκεται στις ιδιαίτερες χορδές της φωνής της: βελούδινες, απαλές και με μια χροιά που εκφράζει με συγκλονιστικό τρόπο τις όμορφες, απλές μελωδίες, τη βαθυστόχαστη πολυπλοκότητα των διασκευών, το ευρύ φάσμα των μουσικών αναφορών, αλλά και τη γενικότερη ζεστασιά των δημιουργιών της. Η Céu συνθέτει λεπτά κομμάτια με επιρροές από τη σάμπα της χώρας της, αλλά και από την τζαζ και την ηλεκτρονική μουσική. «Επιπλέον, η φωνή της είναι μαγευτική», γράφει η γαλλική «Le Monde», για να το επιβεβαιώσει η 57η θέση στο Τop 200 του Billboard Chart, η υψηλότερη που έχει φτάσει Βραζιλιάνος καλλιτέχνης μετά την Astrud Gilberto και  το «Girl from Ipanema».

Deolinda

Με μουσικές επιρροές από όλους τους σημαντικούς καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής της χώρας τους, από την αλησμόνητη Amalia Rodrigues μέχρι τους Madredeus, οι Deolinda τραγουδούν fados ανακαλύπτοντας το θετικό μέσα στα αρνητικά, με χρώμα και χαρούμενη διάθεση. Αποτελούν ένα σπάνιο μουσικό μείγμα τζαζ, ποπ, σάμπας, χαβανέζικων ήχων αλλά και ρεμπέτικου, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση από ένα γκρουπ που διακρίνεται διεθνώς ως «η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα». Φέτος, συστήνονται για πρώτη φορά ζωντανά στο ελληνικό κοινό, σε μία και μόνη αποκλειστική εμφάνιση στο Sani Festival.

Giulia y los Tellarini
Η ιστορία των Giulia y los Tellarini είναι γραμμένη με τυχερές συμπτώσεις. Όπως η στιγμή που η Ιταλίδα τραγουδίστρια Giulia Telarini πήγε στο studio του Maik Maier στη Βαρκελώνη με ένα ακορντεόν στο χέρι, και έμελε να γνωρίσει τον Maik Alemany, τον Jens Neumaier και τον Alejandro Mazzoni, για να σχηματίσουν μαζί το γκρουπ Giulia los Tellarini και να δημιουργήσουν το άλμπουμ «Eusebio». Δεύτερη σύμπτωση, να πέσει ένα αντίγραφο του άλμπουμ στα χέρια του Woody Allen, ο οποίος λάτρεψε τη μουσική τους  και αποφάσισε να τη συμπεριλάβει στην ταινία του «Vicky, Christina, Barcelona». Η συνέχεια αναμενόμενη: Το γκρουπ καθιερώθηκε στις συνειδήσεις των μουσικόφιλων και οι υπέροχες μουσικές τους κερδίζουν διαρκώς ένα κοινό που τους λατρεύει.


Πρόγραμμα  συναυλιών
Παρασκευή 23 Ιουλίου 21.30 Deolinda
Σάββατο 24 Ιουλίου
  21.30 Céu
Κυριακή 25 Ιουλίου
  21.30 Giulia y los Tellarini


To πρόγραμμα υπογράφει και φέτος η καλλιτεχνική διευθύντρια του Sani Festival, Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη.


Διάθεση Εισιτηρίων
Θεσσαλονίκη: STEREODISC, METROPOLIS, IANOS
Χαλκιδική: στα ξενοδοχεία του Sani Resort & στο κέντρο τύπου Νέας Φώκαιας, στην κεντρική πλατεία.
Μέσω internet: www.ticketshop.gr


Για περισσότερες πληροφορίες:
2310 317 327, 2310 312 320.
Αργυρώ Μπαράτα: Διεύθυνση Οργάνωσης & Παραγωγής –sanifestival@saniresort.gr
Γεωργία ∆ώδου: Διεύθυνση Επικοινωνίας – georgia@saniresort.gr


www.sanifestival.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως