Site icon Cityportal.gr

Σοβαρό ενδεχόμενο το Άγιο Φως να μη φτάσει σε όλες τις εκκλησίες της χώρας πριν την Ανάσταση

Το Άγιο Φως θα ταξιδέψει με ειδική πτήση στην Αθήνα και θα μεταφερθεί στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου.

Οι Εκκλησίες της Αθήνας αναμένεται να το παραλάβουν κυριολεκτικά τελευταία στιγμή. Κάποιες εκκλησίες μάλιστα στη χώρα, κυρίως σε απομακρυσμένα μέρη, ενδεχομένως να μην προλάβουν καν να παραλάβουν έγκαιρα το Άγιο Φως, σε αυτά τα μέρη οι ιερείς θα κληθούν να κάνουν μια ακολουθία μπροστά στην Αγία Τράπεζα και στη συνέχεια να μοιράσουν το φως από τη λεγόμενη ακοίμητη καντήλα, που καίει 24 ώρες το 24ωρο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας η Εκκλησία θα μεταφέρει χρονικά την ώρα των Ιερών Ακολουθιών την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, με ώρα έναρξης τις 18:30, με την αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Αναφορικά με την τελετή της Αναστάσεως, η ΔΙΣ ομόφωνα αποφάσισε πως αυτή θα τελεστεί στις 21:00 του Μεγάλου Σαββάτου στο προαύλιο των Ιερών Ναών, ενώ αποφασίστηκε η χρονική μετάθεση των Ακολουθιών κατά μισή ώρα νωρίτερα, στις 18:30 τα βράδια από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη στις 17:30 μ.μ. και την Μεγάλη Παρασκευή στις 18:00 μ.μ.

Exit mobile version