Χουλουσί Ακάρ

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και Ακάρ στην Κωνσταντινούπολη

Έντονη λογομαχία και φραστικό επεισόδιο μεταξύ  Ελλήνων βουλευτών και του τούρκου υπουργού άμυνας Χολουσί Ακάρ υπήρξε στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

Ειδικότερα, στην ομιλία του ο Τούρκος υπουργός άρχισε να θέτει θέματα χωρικών υδάτων, αποστατιωτικοποίηση νησιών, ενώ κατηγόρησε και την Ελλάδα για υποστήριξη της τρομοκρατίας. Τον λόγο πήραν  οι Έλληνες βουλευτές και είπαν ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και ότι η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία και πρόσθεσαν  τα εξής ”δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε εσείς ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών όταν έχετε εισβάλει στην Κύπρο” ενώ αναφερόμενοι στην πολιτική της Τουρκίας, τόνισαν ότι  «αμφισβητεί την κυριαρχία πολλών νησιών».

Ο Χουλουσί Ακάρ μάλιστα ξαναπήρε τον λόγο για να απαντήσει εκνευρισμένος στους Έλληνες βουλευτές (Τζάκρη, Λιβανός, Λοβέρδος, Βολουδάκης).

Οι Έλληνες βουλευτές αναφέρθηκαν επίσης στο Casus Belli λέγοντας στον Τούρκο υπουργό Άμυνας πως δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν από την πλευρά της Άγκυρας επικρέμαται η απειλή του Casus Belli, σε περίπτωση που η Αθήνα επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπει η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η κόντρα αυτή συνεχίστηκε για 12 με 13 λεπτά μέχρι την αποχώρηση του Χουλουσί Ακάρ από την αίθουσα.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως