Σουβλάκια χοιρινά με θυμάρι και μέλι από τον Άγγελο Ρέντουλα!

Σουβλάκια χοιρινά με θυμάρι και μέλι από τον Άγγελο Ρέντουλα!

Μια πλούσια πράσινη σαλάτα με άνηθο και λαδόξιδο θα συνοδεύσει ιδανικά το πιάτο αυτό.
 
Υλικά
 
    800 γρ. χοιρινό ψαχνό από μπούτι, κομμένο σε μικρούς κύβους για σουβλάκι
    1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα καρέ
    1 κουτ. γλυκού μέλι της αρεσκείας μας
    2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
    1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά, καυτερή ή καπνιστή
    1 κοφτή κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο (ταιριάζει και το δεντρολίβανο)
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Διαδικασία
 
Περνάμε σε σουβλάκια τους κύβους του κρέατος εναλλάξ με κομμάτια κρεμμυδιού. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μέλι, το λάδι, το ξύσμα λεμονιού, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Αλείφουμε τα σουβλάκια με αυτό το μείγμα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο γκριλ, σε ένα από τα ψηλά ράφια, για περίπου 15 λεπτά συνολικά (3-4 λεπτά από κάθε πλευρά). Σε χαμηλότερο ράφι βάζουμε ένα ταψί με λίγο νερό για πέφτουν εκεί τα υγρά του ψησίματος και να μην καπνίσει ο φούρνος. Ελέγχουμε αν έγιναν κόβοντας ένα μικρό κομμάτι κρέατος – πρέπει να μην υπάρχει ίχνος αίματος στο εσωτερικό του. Αν δεν έχει γίνει, τα κατεβάζουμε μια σκάλα και τα ψήνουμε για ελάχιστα λεπτά επιπλέον, προσέχοντας να μη μαυρίσουν. Μόλις τα ξεφουρνίσουμε, τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
 
Συνοδεύουμε με: Ρύζι ή απλή πατατοσαλάτα με λάδι, κάππαρη και μαϊντανό. Εναλλακτικά, ετοιμάζουμε μια πλούσια πράσινη σαλάτα με άνηθο και λαδόξιδο.
 
Πηγή: gastronomosgr
Φωτογραφία: Ερρίκος Μηλιώρης
 
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε