{ }

Σουφλέ σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο


Κατηγορίες: Φαγητό, Ποτό

Σουφλέ σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο



Μία εύκολη συνταγή για αυθεντικό σουφλέ σοκολάτας, όπως το σερβίρουν στα γαλλικά εστιατόρια.

Μία εύκολη συνταγή για αυθεντικό σουφλέ σοκολάτας, όπως το σερβίρουν στα γαλλικά εστιατόρια.
 
ΥΛΙΚΑ
 
    100 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, ψιλοκομμένη
    100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
    2 τεμ. κρόκοι αυγών
    1 τεμ. ασπράδι αυγού
    15 γρ. άχνη ζάχαρη
    15 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
 
Εκτέλεση
 
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αποσύρουμε λίγο πριν βράσει. Τη ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ώστε να τη λιώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με την άχνη και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. Τέλος, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το ασπράδι με την κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου γίνει μια απαλή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε και αυτή στο μείγμα μας ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη 4-5 μικρές φόρμες του σουφλέ, τις μισογεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 12 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως, γιατί τα σουφλέ χάνουν τον όγκο τους γρήγορα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
 
TIP.
Μπορούμε να κρατήσουμε το σουφλέ άψητο στην κατάψυξη για 1 εβδομάδα και να το ψήσουμε, αφού προηγουμένως το ξεπαγώσουμε στη συντήρηση του ψυγείου.
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ